Preşedintele Comitetului militar al NATO: Chiar dacă vor pierde războiul din Ucraina, ”ruşii vor reconstitui ceea ce au avut”

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Rusia va rămâne o ameninţare pentru NATO chiar dacă forţele sale sunt înfrânte în Ucraina, a declarat joi un oficial militar de rang înalt din alianţa occidentală. "Indiferent de rezultatul războiului, ruşii vor avea cel mai probabil ambiţii similare, prin urmare, ameninţarea nu va dispărea", a declarat amiralul Rob Bauer, preşedintele Comitetului militar al NATO, citat de Reuters.

În timp ce forţele, echipamentele şi muniţiile ruseşti au fost epuizate de război, ţările NATO se aşteaptă ca Rusia să încerce să-şi reconstruiască şi chiar să îşi consolideze capacitatea militară, a spus amiralul Bauer.

"Convingerea generală este că ruşii vor reconstitui ceea ce au avut, vor învăţa ei înşişi din acest conflict şi vor încerca să îmbunătăţească ceea ce au avut", a spus el, vorbind la finalul unei întâlniri de două zile a ofiţerilor militari de vârf din statele membre NATO.

"Deci, cel mai probabil, mai departe, asta va avea implicaţii pentru planurile noastre", a adăugat el. NATO va avea nevoie de timp pentru a evalua cât va dura până când Rusia îşi va reconstitui şi îmbunătăţi forţele, a spus dl Bauer. "Va dura trei până la cinci ani? Va dura trei până la zece ani? Va trebui să vorbim despre asta împreună. Sunt aspecte care vor fi analizate de serviciile de informaţii", a spus amiralul Bauer, al cărui comitet reprezintă cea mai înaltă autoritate militară a NATO.

 

Tancurile occidentale "nu sunt o soluţie miracol" (SACEUR)

 

Tancurile occidentale "nu sunt o soluţie miracol" pentru Ucraina împotriva Rusiei, a declarat joi comandantul suprem al forţelor aliate în Europa (SACEUR), Christopher Cavoli.

"Nu există un sistem de arme anume care să fie o soluţie miracol. Este necesar un echilibru între toate sistemele", a susţinut generalul american Christopher Cavoli la încheierea unei reuniuni a şefilor militari ai NATO la Bruxelles.

"Dar este clar că tehnologia modernă occidentală depăşeşte tehnologia rusă" pe câmpul de luptă din Ucraina, a subliniat el.

Grupul de contact pentru Ucraina creat şi condus de Statele Unite şi care reuneşte aproximativ 50 de ţări se întruneşte vineri la baza americană Ramstein, în Germania, pentru a coordona continuarea ajutorului destinat Ucrainei, amintesc Rador și Agerpres.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel