Preşedintele Aleksandar Vucic promite că Serbia nu va deveni o ''parcare'' pentru migranţi

Eduard Pascu / 04 Martie 2020 / 17:45

Preşedintele sârb Aleksandar Vucic a promis miercuri că ţara sa nu va deveni o ''parcare'' pentru migranţi şi a asigurat că Serbia poate opri la graniţele ei un eventual val migrator venit dinspre Turcia, relatează agenţia EFE.

''Dacă va fi necesar, şi dacă cineva ar putea crede că Serbia ar trebui să fie vreo parcare pentru migranţi sau ceva asemănător, vom arăta în mod hotărât, clar şi fără ambiguităţi că acest lucru nu se va întâmpla'', a spus Vucic la o conferinţă de presă la Belgrad.

''Serbia are forţă şi capacităţi suficiente pentru aceasta. Dacă este necesar să ne protejăm frontierele, o vom face într-un mod foarte, foarte eficient'', a insistat preşedintele sârb.

El a asigurat că autorităţile sârbe se pregătesc în acest sens în contextul crizei de la graniţa dintre Turcia şi Grecia, pe care zeci de mii de migranţi încearcă să o treacă pentru a ajunge în vestul Europei, după ce preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a decis să nu mai oprească refugiaţii care doresc să plece spre statele UE.

Vezi și: Erdogan ameninţă UE cu 'milioane' de migranţi, cerând o încetare a focului în Siria

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy