Presa ucraineană: Noua dronă rusească Okhotnik va vâna dronele de atac turcești Bayraktar TB2

Ionel Copcea |
Data publicării:

Publicația ucraineană Defense Express a semnalat faptul că Ministerul rus al Apărării urgentează lucrările de dezvoltare a dronei grele de atac S-70 Okhotnik. După cum au precizat jurnaliștii ucraineni, acest demers este determinat de intenția conducerii politico-militare ruse de a încredința noii dorne funcția de vânător al dronelor turcești de atac Bayraktar TB2.

Defense Express scrie că președintele rus, Vladimir Putin, a solicitat accelerarea lucrărilor la drona de atac Okhotnik. Motivul acestei solicitări este reprezentat de așa-numita “înfrângere totală” a sistemelor rusești de apărare antiaeriană în Nagorno Karabah, unde dronele turcești au distrus complexele de rachete antiaeriene ale armatei Armeniei.

După cum a informat Defense Express, “sistemele de rachete antiaeriene rusești Tor-M2KM, S-300PS, 9K35 Strela-10 și 9K33 Osa nu văd dronele turcești Bayraktar TB2”.

Potrivit experților ucraineni, din această cauză Putin a cerut să se grăbească lucrările la Okhotnik, cu toate că, inițial, producerea în serie a acestei drone urma să înceapă în anul 2024. După ce vor fi produse primele drone S-70 Okhotnik, acestea vor prelua funcția de vânător al dronelor turcești.

Jurnalul ucrainean a realizat o comparație a caracteristicilor de performanță ale celor două drone, atrăgând atenția asupra faptului că rușii ar putea minți, deoarece Okhotnik nu și-a confirmat până acum caracteristicile într-o situație reală.

Acestea sunt următoarele:

- Lungimea fuzelajului:

- Bayraktar TB2: 6,5 metri;

- Okhotnik: 14 metri;

- Anvergura aripilor:

- Bayraktar TB2: 12 metri;

- Okhotnik: 19 metri;

- Greutate maximă la decolare:

- Bayraktar TB2: 650 de kilograme;

- Okhotnik: 25 de tone;

- Încărcătură de luptă:

- Bayraktar TB2: 150 de kilograme;

- Okhotnik: 2,8 tone;

- Viteză maximă de zbor:

- Bayraktar TB2: 222 de kilometri pe oră;

- Okhotnik: 1.400 de kilometri pe oră;

- Autonomie de zbor:

- Bayraktar TB2: 150 de kilometri (condusă de la stația terestră);

- Okhotnik: 5.000 de kilometri.

Un argument în favoarea dronelor turcești Bayraktar TB2 este considerat de jurnaliștii ucraineni faptul că Forțele Armate ale Turciei dispun deja de peste 100 de drone de acest tip, în vreme de drona rusească Okhotnik nu va intra prea curând în producția de serie.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel