Presa de la Moscova susține că armata rusă a distrus două sisteme HIMARS lângă Kramatorsk

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
HIMARS
HIMARS

Rușii spun că au eliminat două sisteme HIMARS.

Presa de stat rusă RIA, citată de TheGuardian, relatează afirmațiile Ministerului rus al Apărării că au distrus două sisteme de rachete HIMARS ucrainene lângă Kramatorsk, situat în regiunea Donețk, una dintre zonele Ucrainei pe care Rusia pretinde că le-a anexat. 

RIA citează un raport militar care susține că „În timpul luptelor din zona orașului Kramatorsk, au fost distruse două sisteme de rachete HIMARS fabricate în SUA, din care a fost bombardată o colonie din Republica Populară Donețk (DNR).

 

Sisteme vitale pentru ucraineni

 

Sistemele HIMARS și-au dovedit eficiența de nenumărate ori în Ucraina. Ultima operațiune reușită a fost eliminarea mai multor sute de recruți ruși aflați într-o scoală din Makiivka (Donețk), transformată în cazarmă.

în urma atacului, autoritățile ucrainene au declarată că au eliminat câteva sute de militari.

Ministerul rus al Apărării a anunțat că 63 de soldați au fost uciși în ajunul Anului Nou într-o explozie care a distrus o cazarmă temporară la o școală profesională din Makiivka, Donețk. Totuși, unii bloggeri naționaliști ruși estimează că numărul este mult mai mare și că este de sute de morți.

Expertul militar al Ivan Kiricevski a remarcat că rușii considerau Makiivka ca fiind o bază sigură, aflată în spatele frontului.

De aceea, în cazarma din Makiivka s-a adunat „elita” specialiștilor în comunicare mobilizați.

Acolo erau staționați cei care urmau să devină coloana vertebrală a forțelor ruse din estul Ucrainei.

„Ar fi trebuit să devină scheletul grupării de trupe din estul Ucrainei. Erau oameni mobilizați de elită care făcuseră antrenament... Adică prin acest fapt recunosc că nu se așteptau deloc ca Forțele Armate ucrainene să lovească acest obiectiv militar”, a declarat el.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel