Presa rusă anunță în delir că Rusia a „eliminat” toți piloții militari ai Ucrainei iar SUA vor aduce pe front piloți afgani

Sursă foto: Ministerul Apărării din Ucraina
Sursă foto: Ministerul Apărării din Ucraina

Presa din Federația Rusă vuiește de informații cu privire la eliminarea într-o formă sau alta a tuturor piloților militari ucraineni.

Informațiile sunt transmise „pe surse” de canalele de propagandă rusă controlate de Kremlin și trebuie privite cu un mare semn de întrebare. 

Amintim că încă de la începutul invaziei din 24 februarie 2022 Federația Rusă susține că are controlul spațiului aerian al Ucrainei și că a distrus aviația militară ucraineană, asta deși imensitatea spațiului aerian ucrainean fac imposibil de gestionat un asemenea control iar avioanele militare ucrainene au efectuat numeroase atacuri asupra pozițiilor militare ale ocupanților.

Dacă la două săptămâni de la invazia brutală și neprovocată Moscova anunța distrugerea aviației militare ucrainene, acum media de la Moscova precizează că a „scos din joc” aviația ucraineană prin „eliminarea” într-o formă sau alta a tuturor piloților ucraineni.

Publicația de propagandă Vzglyad, citând agenția Ria Novosti, susține că Forțele Aerospațiale ale Federației Ruse „au eliminat întreg personalul Forțelor Aeriene Ucrainene”. Astfel, precizează presa rusă, citând o așa-zisă sursă de la Moscova, „toți piloții ucraineni de MiG-29, Su-27 și Su-25 au fost eliminați de forțele ruse”, într-un mod sau altul. Rușii precizează că majoritatea au fost uciși, doborâți sau răniți.

Rușii susțin că ucrainenii au aruncat în luptă inclusiv cadeți ai Forțelor Aeriene Ucrainene care au fost doborâți imediat.

 

Propaganda rusă susține fără dovezi că SUA vor aduce în Ucraina piloți afgani

 

2. Aviația mi... (ucraina-avioane-aviatie-militara_25910200.jpg)

Aviația militară a Ucrainei, foto: Ministerul Apărării de la Kiev

Propaganda rusă continuă și susține că Statele Unite ale Americii plănuiesc să aducă în Ucraina piloți afgani.

„Știm că Pentagonul a recrutat pentru a trimite în Ucraina foști piloți afgani de avioane de luptă care au fugit în urmă cu un an (n.r. - după căderea Afganistanului în mâinile talibanilor) în SUA alături de americani. Ei sunt antrenați în California iar SUA plănuiesc să-i transfere în Ucraina prin Polonia”, precizează „sursele” canalelor de propagandă rusă.

Potrivit presei ruse acest lucru se aplică și unităților de forțe speciale nu doar piloților.

Precizăm din nou că informațiile „pe surse” trebuie puse sub un mare semn de întrebare. În cele 6 luni de invazie Federația Rusă a anunțat constant că a eliminat aviația militară a Ucrainei. Însă pofida pierderilor mari ale ucrainenilor, cu sprijinul aliaților, Armata ucraineană efectuează în continuare misiuni. 

Spre exemplu, pe data de 6 august, Oleksi Arestovici, consilier al şefului cancelariei prezidenţiale de la Kiev, a anunțat că aviaţia militară ucraineană a lansat cel mai masiv atac asupra invadatorilor ruşi din regiunea Herson.

CITEȘTE ȘI: Rusia încearcă să influențeze opinia publică din Slovacia cu privire la decizia transferului avioanelor MiG-29 către Ucraina

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel