Presa rusă acuză „grupul rusofob” din UE, din care în viziunea lor face parte și România, că trădează interesele Uniunii

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Vladimir Putin, sursă foto: Kremlin
Vladimir Putin, sursă foto: Kremlin

În cursul zilei de ieri a apărut o analiză în presa rusă cu privire la controversatul subiect al summitului dintre Uniunea Europeană și Federația Rusă, inițiativă la care s-au opus mai multe state.

Un editorial semnat de un jurnalist rus pe numele său Stanislav Borzyakov, în portalul rus Vzglyad, cu privire la negocierile pentru o reuniune între Vladimir Putin și liderii UE în cadrul unui summit, vorbește despre „grupul rusofob din UE” în care sursa citată include și țara noastră.

Jurnalistul rus a intuit decizia finală a UE cu privire la acest summit, anume de a respinge propunerea întrevederii, ca urmare a protestelor și opunerii unor state din cadrul Uniunii. 

 

Rușii acuză „grupul rusofob” de „trădarea intereselor UE”

 

Iar în contextul în care Germania și Franța au fost statele care au propus dialogul cu Moscova printr-un summit cu preşedintele rus Vladimir Putin, sursa citată îi acuză pe cei care s-au opus de „trădare” a intereselor UE.

„Se poate afirma cu siguranță că inițiativa lui Vladimir Putin de a avea o întrevedere cu liderii UE a fost convenită și cu Washingtonul. Acest lucru trebuie să ia în considerare și grupul rusofob din cadrul Uniunii Europene, a cărui politică externă este reprezentată de alinierea la SUA. Statele baltice, Polonia, România nu își pot permite să o acuze pe Angela Merkel că trădează interesele occidentale. În acest moment, tocmai aceste state sunt trădătoare întrucât se opun direcției de a coopera cu Moscova, direcție pe care a dictat-o seniorul UE”, se precizează în textul citat.

După respingerea summitului cu Moscova de către mai multe state UE, Angela Merkel a declarat că o "Europă suverană ar trebui să fie în măsură să îşi apere interesele" discutând cu preşedintele rus Vladimir Putin, aşa cum a făcut preşedintele american Joe Biden.

Și, în pofida faptului retoricii editorialistului rus care a plasat țara noastră în grupul statelor rusofobe din UE - un narativ fals alimentat de Kremlin care își maschează acțiunile agresive prin acuze de rusofobie - țările baltice - Lituania, Letonia şi Estonia -, Polonia, Suedia şi Olanda au fost cele care s-au opus summitului.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel