Presa germană: Lui Vladimir Putin îi convine faptul că Biden consideră Rusia cea mai mare amenințare pentru SUA

Ionel Copcea |
Data publicării:

Publicația germană ARD consideră că pentru Vladimir Putin alegerea lui Joe Biden în funcția de președinte al Statelor Unite este mai profitabilă decât ar fi fost realegerea lui Donald Trump, cu toate că acum SUA vor mări presiunile asupra Rusiei pentru respectarea drepturilor omului sau prin creșterea prezenței în Europa.

Președintele rus, Vladimir Putin, a fost unul dintre ultimii lideri străini care l-au felicitat pe președintele ales al SUA, Joe Biden. Acest lucru ar putea arăta că pentru Putin și, prin urmare, pentru Rusia, realegerea lui Trump ar fi fost mai bună, dar lucrurile nu stau chiar așa. În Rusia, Biden este considerat “o soluție mult mai bună decât Trump”. Spre deosebire de predecesorul său, Biden nu este condus de emoții spontane. Potrivit lui Andrei Kortunov, directorul Consiliului pentru afaceri internaționale din Rusia, ale cărui declarații au fost preluate de publicația germană, Rusia și SUA vor avea din nou subiecte în care este posibilă cooperarea, precum Iranul, clima sau dezarmarea.

În același timp, Rusia admite faptul că “nu va fi mai ușor cu Biden”, dar măcar relațiile vor fi mai previzibile.

“Casa Albă, de exemplu, ar critica cu duritate Rusia din perspectiva respectării drepturilor omului, ceea ce lui Trump nu-i păsa cu adevărat. Poate că americanii vor fi din nou și mai implicați în ceea ce se întâmplă în Ucraina, Georgia sau în Belarus. Kremlinul însă va ști pe ce să se bazeze”, a declarat expertul rus, potrivit ARD.

După cum scrie publicația germană, Putin și Biden nu au o simpatie personală unul pentru celălalt. Ca urmare, în timpul campaniei electorale, Biden a numit Rusia “cea mai mare amenințare pentru America”. Potrivit specialiștilor germani, lui Putin chiar i-a plăcut acest lucru, pentru că vrea să fie pe picior de egalitate cu Statele Unite. În cadrul mesajului de felicitare adresat lui Biden, Putin a scris: “Rusia și SUA ar putea contribui împreună la soluționarea multor probleme, cu respect reciproc”.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel