Test nuclear rus în Marea Neagră? Presa britanică înaintează posibilitatea unei demonstrații ordonate de Putin la granița cu Ucraina

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:

Ziarul britanic The Times a informat, citând surse militare, că Rusia va efectua în mod sfidător teste nucleare lângă granița cu Ucraina, ceea ce reprezintă un demers foarte riscant.

Sursele publicației britanice susțin că explozia nucleară va fi efectuată, de fapt, în mod demonstrativ și nu în scop de testare. Potrivit acestora, locul de testare va fi reprezentat de acvatoriul Mării Negre.

Jurnaliștii britanici notează faptul că astfel de acțiuni sunt foarte riscante și cea mai mică greșeală poate dăuna inclusiv rezidenților și așezărilor de pe teritoriul Rusiei.

Anterior, atât reprezentanții Ministerului britanic al Apărării, cât și cei ai Departamentului american al Apărării au precizat că probabilitatea ca Rusia să folosească arme nucleare în Ucraina este extrem de mică. La rândul său, fostul șef al CIA, generalul David Petraeus, a declarat că dacă Moscova va întrebuința arme nucleare tactice în Ucraina, atunci SUA ar trebui să distrugă Flota rusă din Marea Neagră.

Pe de altă parte, Ilya Kramnik, cercetător rus la Institutul de Economie Mondială și Relații Internaționale, s-a declarat, de asemenea, sceptic cu privire la posibilitatea reluării testelor nucleare de către armata rusă. În opinia sa, exploziile nucleare demonstrative nu vor afecta în niciun caz comportamentul marilor puteri, ci doar vor strica atitudinea față de Rusia a țărilor care nu dețin arme nucleare.

Citește și: „Valiza nucleară” a Rusiei. Experții militari explică procedura pe care Putin trebuie să o urmeze înaintea lansării și consecințele unui atac

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel