Preocupați de utilizarea dronelor, rușii au testat lansarea de pe drona S-70B Okhotnik a rachetelor sol-aer de la avioanele Su-57

Ionel Copcea |
Data publicării:
S-70 Okhotnik, foto: Ministerul Apărării din Rusia
S-70 Okhotnik, foto: Ministerul Apărării din Rusia

Agenția de presă rusă RIA Novosti a informat, pe 28.05.2022, citând o sursă din mediul militar, că, în timpul testelor, drona de atac Su-70B Okhotnik a executat trageri asupra unor ținte terestre, întrebuințând mai multe tipuri de rachete dirijate aer-sol destinate avionului de vânătoare de generația a cincea Su-57.

“Primul prototip experimental al dronei S-70B Okhotnik a executat o serie de trageri cu rachete dirijate, ca parte a testelor de zbor. În acest scop, au fost folosite mai multe tipuri de rachete aer-sol din dotarea avionului de luptă de generația a cincea Su-57, destinate pentru distrugerea țintelor terestre”, a declarat sursa.

Potrivit precizărilor acesteia, “drona de atac Okhotnik a făcut față, cu succes, misiunilor încredințate. Rezultatele testelor au demonstrat că aceasta poate lovi efectiv ținte camuflate, de dimensiuni reduse, în diferite momente ale zilei și în orice condiții meteorologice”,

Comentariul autorului: După cum au anunțat reprezentanții ruși, anterior, drona grea de atac Okhotnik a fost testată în ceea ce privește efectuarea lansărilor de bombe de aviație.

Societatea Sukhoi intenționează ca, în scurt timp, să finalizeze testarea dronei S-70B Okhotnik, în așa fel încât în anul 2023 să înceapă producerea în serie a acesteia.

Primul prototip al dronei Okhotnik a efectuat primul zbor pe 03 august 2019. Acesta este dislocat la centrul de teste de zbor din Aktubinsk (Regiunea Astrakhan), unde întrebuințează deja armamentele din dotare.

În anul 2021, reprezentanții ruși au anunțat că Întreprinderea de aviație din Novosibirsk a început construirea a încă trei prototipuri ale dronei, care urmează să se alăture testelor de zbor în perioada 2022-2023.

Planurile curente ale societății Sukhoi prevăd introducerea oficială a dronei în dotarea trupelor ruse în anul 2024.

 

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel