Premierul sârb Ana Brnabic: Serbia şi România sunt legate de o prietenie tradiţională

S.I. Catalin |
Data publicării:

Serbia şi România sunt legate de o prietenie tradiţională, a declarat premierul sârb Ana Brnabic în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o miercuri la Belgrad cu ministrul român de externe Teodor Meleşcanu, relatează agenţia Tanjug.

Potrivit dnei Brnabic, Serbia este conştientă de faptul că legăturile strânse cu vecinii reprezintă o condiţie pentru stabilitate, progres şi dezvoltare economică, şi România ocupă în acest sens un loc semnificativ.

Într-un comunicat al biroului de presă al guvernului sârb se precizează că premierul Brnabic i-a mulţumit României pentru sprijinirea obiectivului Serbiei de integrare europeană.

La rândul său, ministrul Teodor Meleşcanu a afirmat că sprijinul va continua şi că extinderea Uniunii Europene în Balcanii de Vest va fi unul dintre cele mai importante subiecte din timpul preşedinţiei române a UE în 2019.

Şeful diplomaţiei de la Bucureşti a mai sus că România va susţine în continuare integritatea teritorială şi suveranitatea Serbiei, precum şi reluarea dialogului dintre Belgrad şi Pristina.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel