Premierul polonez vrea consolidarea flanculului estic NATO

Sebastian Florea |
Data publicării:

Flancul estic al Alianţei Nord-Atlantice trebuie să fie consolidat, ca răspuns la politica agresivă a Rusiei, a afirmat marţi premierul polonez Mateusz Morawiecki.

''Flancul de est al NATO trebuie să fie consolidat pentru că, din păcate, politica agresivă a Rusiei nu a încetat'', a spus şeful guvernului polonez într-o conferinţă de presă, citat de Reuters, referindu-se la întâlnirea dintre preşedinţii american şi rus, Donald Trump şi Vladimir Putin, desfăşurată luni la Helsinki.

''Această agresiune nu s-a diminuat în vreun fel. Preşedintele Trump trebuie să ajungă la aceeaşi concluzie'', a adăugat Morawiecki. La summitul NATO din iulie 2016, organizat la Varşovia, liderii statelor aliate au decis desfăşurarea a patru batalioane multinaţionale în Polonia şi în cele trei state baltice (Lituania, Letonia şi Estonia) pentru consolidarea flancului estic al Alianţei.

Batalionul din Polonia este alcătuit din militari americani, britanici şi români. Trupele sunt înlocuite periodic conform principiului rotaţiei, pentru a nu se încălca Actul fondator NATO-Rusia.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel