Premierul macedonean Zoran Zaev: Invitaţia de aderare la NATO "este un eveniment uriaş"

Cristian Soare |
Data publicării:
Premierul macedonean, Zoran Zaev
Premierul macedonean, Zoran Zaev

Anunţul oficialilor NATO că au invitat Macedonia să înceapă dialogul privind aderarea la Alianţă este ''un eveniment uriaş'' pentru Skopje, a declarat miercuri, la Bruxelles, premierul macedonean Zoran Zaev.

El a participat la Conferinţa NATO Engages, care este cuprinsă în Summitul NATO de la Bruxelles ce se încheie joi.

Zaev a amintit de summit-ul din urmă cu zece ani, de la Bucureşti, când ţara sa nu a fost invitată să devină membră a NATO, din cauza disputelor cu Grecia privind numele, potrivit agerpres.

"Am fost atât de dezamăgiţi, în 2008, la Bucureşti (...) A fost frustrant. Poate din cauza asta ţara mea a trecut printr-o criză politică dificilă. Am văzut ce s-a întâmplat cu vecinii noştri când au devenit membri, ca Bulgaria. Şi-au triplat investiţiile străine când au devenit membri ai NATO (...) Sunt parte dintr-un sistem care este un exemplu uriaş de stabilitate şi securitate. Vrem şi noi asta", a afirmat Zaev, care a vorbit în engleză.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel