Premierul Ludovic Orban și-a dat demisia

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Premierul României, Ludovic Orban: Sursă foto: Guvernul României Facebook
Premierul României, Ludovic Orban: Sursă foto: Guvernul României Facebook

Premierul Ludovic Orban și-a anunțat demisia după alegerile parlamentare care au avut loc pe data de 6 decembrie 2020 în România.

Premierul și-a anunțat demisia în cadrul unei conferințe care a avut loc la Palatul Victoria. Până la învestirea unui alt Guvern, Executivul va fi condus de un membru al actualului Cabinet care va fi numit de președintele Klaus Iohannis.

„Decizia pe care am luat-o are un obiectiv foarte precis. Odată exprimată voința cetățenilor trebuie demarate negocierile pentru formarea unui nou Guvern.

România are nevoie de un Guvern responsabil care să reprezinte voința cetățenilor români care își doresc modernizarea si dezvoltarea României.

Decizia mea de azi vreau să arate un lucru foarte clar: Nu mă cramponez de funcția de premier. Negocierile care vor urma trebuie să ducă la un Guvern format de partidele de centru-dreapta care susțin cu claritate orientarea euro-atlantică a României și vor să utilizeze toate resursele pe care le va avea România la dispoziție și să fructifice oportunitățile pentru a putea să crească calitatea vieții pentru fiecare cetățean.

Îmi închei mandatul de premier după un an și o lună în care România s-a confruntat cu o perioadă extrem de dificilă în care românii, alături de ceilalți cetățeni ai lumii, s-au confruntat cu o pandemie și o criză economică fără precedent”, a precizat Ludovic Orban, în cadrul unei conferințe la Palatul Victoria.

 

Partidul de guvernământ a pierdut alegerile parlamentare în România

 

Decizia premierului Ludovic Orban vine după ce PNL, partidul de guvernământ condus de acesta, a pierdut alegerile. 

Potrivit datelor oficiale prezentate de Biroul Electoral Central, după centralizarea proceselor verbale din 75,10% secţii de votare, PSD a obţinut la Senat 30,01% şi la Camera Deputaţilor 29,50%, în timp ce PNL a obţinut la Senat - 25,07%, iar la Camera Deputaţilor - 24,64%.

Pe locul al treilea se situează Alianţa USR PLUS, care a obţinut 15,10% la Senat şi 14,76% la Camera Deputaţilor, conform anunţului oficial de la Biroul Electoral Central pentru ora de referinţă 13,00.

Partidul pentru Unirea Românilor (AUR) are 8,67% voturi la Senat şi 8,29% la Camera Deputaţilor, iar UDMR a obţinut 7,34% la Senat şi 7,22% la Camera Deputaţilor.

PMP a obţinut 4,76% din voturi la Senat şi 4,70% la Camera Deputaţilor, iar Pro România are 4,22% la Senat şi 4,24% la Camera Deputaţilor.

PER a fost votat de 1,22% din alegători pentru Senat şi 1,07% la Camera Deputaţilor, PPU-SL - 1,16% la Senat şi 1,00% la Camera Deputaţilor, iar PRM a obţinut 0,61% la Senat şi 0,54% la Camera Deputaţilor.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel