Premierul Irakului a discutat cu Merkel despre retragerea trupelor străine

Tudor Curtifan / 06 ian 2020 / 23:55

Adel Abdul Mahdi, șeful Guvernului de la Bagdad, a discutat luni cu cancelarul german Angela Merkel despre o rezoluție a Parlamentului Irakului prin care se cere retragerea trupelor străine de pe teritoriul țării, relatează site-ul agenției Reuters, citat de Mediafax.

"Cancelarul german și-a exprimat sprijinul pentru securitatea și stabilitatea Irakului și a subliniat importanța cooperării continue între Irak și statele membre ale Uniunii Europene pentru combaterea terorismului", se arată într-un comunicat al Guvernului de la Bagdad.

Parlamentul de la Bagdad a adoptat duminică o rezoluție prin care cere Guvernului să expulzeze trupele americane din Irak, în urma unui raid aerian al forțelor SUA care l-a vizat pe generalul iranian Qasem Soleimani. Liderul de la Bagdad a acuzat SUA de încălcarea suveranității Irakului.

Germania are în jur de 120 de militari detaşaţi în Irak în cadrul Operațiunii de Rezolvare Inerentă, cu scopul de a ajuta forțele irakiene să lupte contra militanților rețelei teroriste Stat Islamic.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy