Premierul Irakului a discutat cu Merkel despre retragerea trupelor străine

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Adel Abdul Mahdi, șeful Guvernului de la Bagdad, a discutat luni cu cancelarul german Angela Merkel despre o rezoluție a Parlamentului Irakului prin care se cere retragerea trupelor străine de pe teritoriul țării, relatează site-ul agenției Reuters, citat de Mediafax.

"Cancelarul german și-a exprimat sprijinul pentru securitatea și stabilitatea Irakului și a subliniat importanța cooperării continue între Irak și statele membre ale Uniunii Europene pentru combaterea terorismului", se arată într-un comunicat al Guvernului de la Bagdad.

Parlamentul de la Bagdad a adoptat duminică o rezoluție prin care cere Guvernului să expulzeze trupele americane din Irak, în urma unui raid aerian al forțelor SUA care l-a vizat pe generalul iranian Qasem Soleimani. Liderul de la Bagdad a acuzat SUA de încălcarea suveranității Irakului.

Germania are în jur de 120 de militari detaşaţi în Irak în cadrul Operațiunii de Rezolvare Inerentă, cu scopul de a ajuta forțele irakiene să lupte contra militanților rețelei teroriste Stat Islamic.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel