Premierul desemnat Nicolae Ciucă l-a propus pe Cătălin Predoiu la Ministerul Apărării

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Foto: Cătălin Predoiu Facebook
Foto: Cătălin Predoiu Facebook

Premierul desemnat Nicolae Ciucă l-a propus pe Cătălin Predoiu pentru funcția de ministru al Apărării.

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a declarat că a decis să meargă în Parlament cu lista Guvernului și cu programul de guvernare pentru că până miercuri mai este timp de reflecție pentru parlamentari. În acest moment, Nicolae Ciucă spune că, matematic, Guvernul nu are șanse să treacă.

„Așa cum arată situația și cifrele, matematic guvernul nu are șanse să treacă”, a precizat Ciucă, citat de DC News.

De partea cealaltă, scrie sursa citată, președintele PNL Florin Cîțu este convins că Guvernul va trece de Parlament.

În ședința PNL de vineri, 29 octombrie, a fost votat, în unanimitate, programul de guvernare. De asemenea, a fost votată și lista cu miniștri.  

Premierul desemnat, Nicolae Ciucă, a anunțat, după ședința BEX PNL, că pentru Apărare propunerea sa este Cătălin Predoiu.

 

Cine e Cătălin Predoiu, propunerea pentru Ministerul Apărării

 

Cătălin Marian Predoiu s-a născut la 27 august 1968, la Buzău.

A fost ministrul Justiţiei în cabinetul condus de Călin Popescu Tăriceanu (febr.-nov. 2008); în cabinetul condus de Emil Boc (dec. 2008-oct. 2009); ministru interimar al Justiţiei, după ce Guvernul Boc a fost demis prin adoptarea unei moţiuni de cenzură de către Parlament (oct. 2009) şi ministru interimar al Afacerilor Externe (oct. 2009); ministru al Justiţiei în cabinetul Boc IV (23 dec. 2009-6 febr. 2012); ministru al Justiţiei în Guvernul Ungureanu (9 febr.2012-7 mai 2012).

Potrivit Agerpres, el este absolvent al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti (1991), a urmat ulterior un program de instruire în practica dreptului comercial la Baroul din Caen, Franţa (1994), şi a obţinut titlul ştiinţific de doctor (2003) în Drept Comercial, "summa cum laude", la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti, potrivit paginii oficiale www.predoiu.ro.

Este membru în Baroul Bucureşti (din 1991). A fost cadru didactic universitar la Facultatea de Drept, Universitatea Bucureşti (1994-2007).

A condus ca asociat coordonator două societăţi de avocaţi "Racoţi Predoiu" (1995-2006) şi ulterior "Zamfirescu Racoţi Predoiu" (2007), lansate începând cu 1995, împreună cu asociaţii săi din acel moment. În prezent este membru fondator al Stoian Predoiu, societate de avocaţi. Este fondator al Asociaţiei Antreprenori pentru Dezvoltare, potrivit www.predoiu.ro.

În ceea ce priveşte activitatea politică, Cătălin Predoiu s-a înscris, la 5 iulie 2013, în Partidul Democrat-Liberal (PDL). A doua zi Consiliul Naţional de Coordonare al PDL l-a validat în funcţia de prim-vicepreşedinte.

La 26 iulie 2014, Congresul extraordinar al PNL a votat protocolul de fuziune cu PDL, statutul şi programul politic ale noului partid şi protocolul alianţei electorale - Alianţa Creştin Liberală (ACL). Din octombrie 2014, când fuziunea PDL cu Partidul Naţional Liberal a fost admisă de Tribunalul Bucureşti, Cătălin Predoiu a devenit prim-vicepreşedinte PNL. A fost preşedinte al PNL Bucureşti (2015-2016).

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel