Premierul Cîțu anunță o anchetă la Finanțe: ”Vom vedea cine a decis ca România să investească într-o bancă a rușilor”

Tudor Curtifan / 13 iul 2021 / 16:28
Klaus Iohannis, președintele României și premierul Florin Cîțu. Sursă foto: Florin Cîțu Facebook
Klaus Iohannis, președintele României și premierul Florin Cîțu. Sursă foto: Florin Cîțu Facebook

Premierul Florin Cîţu a anunţat că România nu va participa la majorarea de capital a Băncii Internaţionale de Investiţii, întrucât nu are nimic de câştigat.

”Sunt total neplăcut surprins să văd acest memonandum semnat de fostul ministru”, a declarat premierul, precizând că va investiga ”cine a decis că e bine pentru România să investească milioane de euro într-o bancă a ruşilor”, transmite agenția de știri News.ro.

Premierul Florin Cîţu a fost întrebat, marţi, dacă România va participa la majorarea de capital a Băncii Internaţionale de Investiţii şi a răspuns: ”Nu. Ştiţi foarte bine opinia mea. România nu are nimic de câştigat de pe urma participării la această bancă. Sunt foarte multe semne de întrebare despre activitatea acestei bănci”.

În plus, premierul s-a declarat ”neplăcut surprins” de faptul că Alexandru Nazare a semnat memorandumul pentru participarea României la această bancă.

”Sunt total neplăcut surprins să văd acest momonandum semnat de fostul ministru şi dat de avizare spre Guern. Nu ştiu cine l-a convins – şi ar trebui să facem o investigaţie în acest sens -  că e un lucru bun pentru România. Ieri am văzut memorandumul. Sunt total surprins neplăcut de acest eveniment, având în vedere opinia mea, a statului român”, a mai declarat Cîţu.

Întrebat dacă va trimite corpul de control la Ministerul de Finanţe, premierul a apreciat: ”Sunt mai multe lucruri la care ne uităm. Vom începe să ne uităm cine a decis că e bine pentru România să investească milioane de euro într-o bancă a ruşilor”.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy