Premieră în Turcia: O dronă navală a lansat o rachetă ghidată prin laser care a lovit ținta (Video)

Drona navală ULAQ, sursă foto: Ares Shipyard
Drona navală ULAQ, sursă foto: Ares Shipyard

O dronă navală dezvoltată autohton de turci a lansat în premieră o rachetă ghidată prin laser. Testul a fost un succes, racheta și-a atins ținta, iar imaginile au fost publicate de Ministerul Apărării de la Ankara.

Drona navală dezvoltată de Turcia care a lansat racheta ghidată prin laser poartă numele de ULAQ. Ea a fost produsă de industria de apărare de la Ankara și supusă recent unor teste pe mare.

Teste pe care se pare că ULAQ le-a trecut cu brio.

Potrivit Ministerului Apărării din Turcia, în timpul exercițiului DENIZKURDU-2021 (Lupul de mare), ULAQ a bifat o premieră pentru Marina Turciei. 

ULAQ este un sistem de dronă înarmată navală de tip Armed Unmanned Surface Vehicle care poate atinge o viteză de maximum 65 de kilometri pe oră.

Nava este echipată cu patru rachete de tip Cirit de 70 mm, ghidate prin laser, și două rachete antitanc, de asemenea ghidate prin laser.

Lansarea, o premieră pentru turci, a avut loc în cadrul exercițiului mai sus menționat, care se desfășoară în perioada 25 mai - 6 iunie, în Marea Egee și Marea Mediterană. 

ULAQ a lansat o rachetă Cirit.

Imagini din timpul lansării rachetei ghidate prin laser de către drona navală:

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel