Premieră în Marea Mediterană: Marea Britanie desfășoară un Grup de luptă la litoral

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:
HMS Albion
HMS Albion

Grupul naval de Răspuns la Litoral al Forțelor Navale Regale britanice (Royal Navy) va fi trimis în Marea Mediterană.

Este prima prezență a LRG (Littoral Response Group) britanic în Mediterana, și a doua misiune de o asemenea amploare a grupului de la înființarea sa în 2020.

Din gruparea navală a LRG fac parte nava de asalt amfibie HMS Albion, cu un deplasament de 19.560 de tone, în calitatea de navă comandant, distrugătorul HMS Defender și două nave de debarcare - RFA Argus (deplasament de 28.000 de tone) și RFA Mounts Bay (deplasament de 16.160 de tone), potrivit canalului de twitter al HMS Albion.

 

În cadrul ”Operației Achillean 22” – numele sub care este cunoscută desfășurarea – forța britanică se va antrena împreună cu aliații NATO din zona Mediteranei și partenerii regionali din nordul Africii și Levant. 

La bordul celor trei nave mari de desant/debarcare, se pot afla, în caz de nevoie la o încărcare maximă, aproximativ 2.000 de infanteriști marini cu tehnica de luptă și echipamentele necesare.

Conform planurilor de revizuire a apărării, anunțate în martie 2021, vor exista două LRG desfășurate în mod regulat în regiuni de importanță strategică pentru Regatul Unit – LRG ”Nord” cu accent pe apele europene și  LRG ”Sud”, care urmează să fie înființat până în 2023 și va opera la est și sud de Canalul Suez.

Cele două LRG au misiunea de a proiecta forțele de comando ale Marii Britanii în poziții avansate, unde vor putea reacționa rapid la orice criză, dar vor opera împreună și cu alte forțe aliate.

Royal Navy precizează că înființarea celor două LRG face parte din modernizarea Future Commando Force, care readuce pușcașii marini britanici pe mare, îi echipează pentru o nouă eră a luptei și îi plasează în poziții avansate importante pentru securitatea Regatului Unit.

În 2021, LRG ”Nord” a fost desfășurat, timp de trei luni, în Atlanticul de Nord și în Marea Baltică, unde a și participat la BALTOPS, în prima sa misiune de la înființare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel