Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan: ”Moscova să nu ne stea în cale…”

Eduard Pascu / 03 feb 2020 / 17:26
președintele Turciei, Recep Tayyp Erdogan
președintele Turciei, Recep Tayyp Erdogan

Turcia a raportat luni moartea a patru dintre militarii săi și rănirea altor nouă, ca urmare a unui bombardament al forțelor guvernamentale siriene în nord-vestul provinciei Idlib, relateaza BBC, cu referire la declarația președintelui turc, Recep Tayyip Erdogan, transmite paginaderusia.

Potrivit acestuia, Turcia a replicat, lovind 46 de ținte siriene. În urma bombardamentului, au murit până la 35 de soldați sirieni, a spus Erdogan. „Cei care pun la îndoială hotărârea noastră vor realiza în curând că au făcut o greșeală”, a afirmat Erdogan. El a avertizat Rusia să nu intervină în relațiile Ankarei cu Damascul în ceea ce privește schimbul de focuri. El a avertizat ca „Moscova să nu stea Turciei în cale”.

Săptămâna trecută, Erdogan a avertizat că Turcia va răspunde prin mijloace militare dacă va există vreo amenințare pentru militarii din regiune.

Sute de mii de oameni au fost nevoiți să-și părăsească locuințele din cauza ofensivei trupelor siriene și a aliaților lor ruși împotriva ultimei fortărețe a opoziției – Idlib.

Între Turcia și Rusia, un aliat-cheie al președintelui sirian Bashar al-Assad, a fost semnat, în 2017, un acord de armistițiu privitor la Idlib, care a fost permanent încălcat.

Tot luni, canalul turcesc NTV a relatat că armata turcă a sistat patrulările comune cu armata rusă din nordul Siriei.

Comentând situația, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a menționat că militarii ruși și turci sunt în contact permanent cu privire la situația din Siria și, dacă este necesar, se poate realiza rapid o conversație telefonică între Putin și Erdogan, relateaza agenția TASS.

Vezi și: Rusia, deranjată că Turcia nu a înştiinţat-o cu privire la operaţiunile militare din regiunea Idlib

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy