Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan: ”Moscova să nu ne stea în cale…”

Eduard Pascu |
Data publicării:
președintele Turciei, Recep Tayyp Erdogan
președintele Turciei, Recep Tayyp Erdogan

Turcia a raportat luni moartea a patru dintre militarii săi și rănirea altor nouă, ca urmare a unui bombardament al forțelor guvernamentale siriene în nord-vestul provinciei Idlib, relateaza BBC, cu referire la declarația președintelui turc, Recep Tayyip Erdogan, transmite paginaderusia.

Potrivit acestuia, Turcia a replicat, lovind 46 de ținte siriene. În urma bombardamentului, au murit până la 35 de soldați sirieni, a spus Erdogan. „Cei care pun la îndoială hotărârea noastră vor realiza în curând că au făcut o greșeală”, a afirmat Erdogan. El a avertizat Rusia să nu intervină în relațiile Ankarei cu Damascul în ceea ce privește schimbul de focuri. El a avertizat ca „Moscova să nu stea Turciei în cale”.

Săptămâna trecută, Erdogan a avertizat că Turcia va răspunde prin mijloace militare dacă va există vreo amenințare pentru militarii din regiune.

Sute de mii de oameni au fost nevoiți să-și părăsească locuințele din cauza ofensivei trupelor siriene și a aliaților lor ruși împotriva ultimei fortărețe a opoziției – Idlib.

Între Turcia și Rusia, un aliat-cheie al președintelui sirian Bashar al-Assad, a fost semnat, în 2017, un acord de armistițiu privitor la Idlib, care a fost permanent încălcat.

Tot luni, canalul turcesc NTV a relatat că armata turcă a sistat patrulările comune cu armata rusă din nordul Siriei.

Comentând situația, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a menționat că militarii ruși și turci sunt în contact permanent cu privire la situația din Siria și, dacă este necesar, se poate realiza rapid o conversație telefonică între Putin și Erdogan, relateaza agenția TASS.

Vezi și: Rusia, deranjată că Turcia nu a înştiinţat-o cu privire la operaţiunile militare din regiunea Idlib

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel