Președintele Klaus Iohannis a decretat stare de urgență în România

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

Președintele Klaus Iohannis a anunțat azi în cadrul unei declarații televizate că va decreta starea de urgență în România, ca urmare a pandemiei de COVID-19.

În contextul pandemiei de noul coronavirus, președintele a anunțat că va decreta starea de urgență începând cu luni, data de 16 martie 2020.

Această măsură a fost luată ca măsură de ajutor pentru combaterea pandemiei de COVID-19. Tot azi, Guvernul Orban III a fost învestit în procedură de urgență și în condiții speciale de către Parlamentul României. 

Miniștrii noului Guvern au fost audiați în procedură maraton azi, ulterior s-a votat și mai apoi au depus jurământul la Palatul Cotroceni, în condiții speciale.

"Am decis să decretez stare de urgență la începutul săptămânii viitoare. Această stare de urgență va face posibilă alocarea de noi resurse importante pentru gestionarea crizei. În acest fel, Guvernul va avea posibilitatea să aloce mai mulți bani domeniului sănătății, mai mulți bani pentru medicamente și mai mulți bani pentru aparatura medicală necesară. 

Această situație va permite achiziții, într-un timp foarte scurt, cu proceduri simplificate, punând astfel la dispoziția Guvernului toate instrumentele necesare pentru a gestiona în modul cel mai eficient criza generată de coronavirus", a declarat Klaus Iohannis.  

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel