Doborârea Boeing 737-800. Rouhani confirmă că Iranul a doborât avionul

Scutaru Cristina / 11 ian 2020 / 09:26
FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES

Președintele Iranului Hassan Rouhani a afirmat, sâmbătă, că ancheta realizată de forțele armate ale țării a dus la concluzia că rachetele trase dintr-o eroare umană au dus la prăbușirea avionului ucrainean.

„Ancheta internă a forțelor armate a indicat că, în mod regretabil, rachetele trase din cauza unei erori umane au dus la prăbușirea îngrozitoare a avionului ucrainean și la moartea a 176 de oameni nevinovați. Investigația continuă pentru a clarifica și judeca această mare tragedie și greșeală impardonabilă. Republica Islamică Iran regretă profund această greșeală dezastruoasă. Gândurile și rugăciunile mele se îndreaptă către familiile îndurerare. Ofer sincer condoleanțe", a scris Hassan Rouhani, sâmbătă, pe Twitter, conform Mediafax.

Reacția lui Hassan Rouhani vine în contextul în care armata iraniană a anunțat sâmbătă, prin intermediul unui comunicat de presă, că a doborât miercuri avionul ucrainean, însă susține că doborârea aeronavei nu a fost un act intenționat.

Toate cele 176 de persoane aflate la bordul avionului de tip Boeing 737-800 care zbura de la Teheran spre Kiev au murit după prăbuşirea aeronavei.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy