Președintele Iohannis va decreta prelungirea stării de urgență în România

Tudor Curtifan / 06 apr 2020 / 14:40
President of Romania, Mr. Klaus Iohannis
President of Romania, Mr. Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a anunțat prelungirea stării de urgență în România, în contextul epidemiei de noul coronavirus.

Declarațiile au fost făcute după ce președintele Klaus Iohannis a participat la o ședință la Palatul Cotroceni, alături de premierul Ludovic Orban, membri ai Cabinetului.

În cadrul mesajului video adresat după întrevedere, președintele Klaus Iohannis a anunțat că în cursul săptămânii viitoare va decreta prelungirea stării de urgență în România cu încă o lună.

"Am ajuns la concluzia că va fi nevoie de prelungirea stării de urgenţă. În acest fel, am solicitat Guvernului să vină cu propuneri pentru a fi incluse în acest decret.

În cursul acestei săptămâni vom elabora textul decretului şi la începutul săptămânii viitoare voi emite un nou decret care va prelungi starea de urgenţă cu încă o lună de zile. Această perioadă este absolut necesară pentru a ţine evoluţia epidemiei sub control", a declarat Klaus Iohannis.

Președintele României a făcut și un apel către români pentru a nu se relaxa în ceea ce privește măsurile și restricțiile impuse de autorități, precizând că țara noastră a luat din timp măsurile de distanțare socială astfel încât să evităm situația din Italia și Spania, dar a avertizat că vârful epidemiei nu a fost încă atins de România.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy