Președintele Iohannis va decreta prelungirea stării de urgență în România

Tudor Curtifan |
Data publicării:
President of Romania, Mr. Klaus Iohannis
President of Romania, Mr. Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a anunțat prelungirea stării de urgență în România, în contextul epidemiei de noul coronavirus.

Declarațiile au fost făcute după ce președintele Klaus Iohannis a participat la o ședință la Palatul Cotroceni, alături de premierul Ludovic Orban, membri ai Cabinetului.

În cadrul mesajului video adresat după întrevedere, președintele Klaus Iohannis a anunțat că în cursul săptămânii viitoare va decreta prelungirea stării de urgență în România cu încă o lună.

"Am ajuns la concluzia că va fi nevoie de prelungirea stării de urgenţă. În acest fel, am solicitat Guvernului să vină cu propuneri pentru a fi incluse în acest decret.

În cursul acestei săptămâni vom elabora textul decretului şi la începutul săptămânii viitoare voi emite un nou decret care va prelungi starea de urgenţă cu încă o lună de zile. Această perioadă este absolut necesară pentru a ţine evoluţia epidemiei sub control", a declarat Klaus Iohannis.

Președintele României a făcut și un apel către români pentru a nu se relaxa în ceea ce privește măsurile și restricțiile impuse de autorități, precizând că țara noastră a luat din timp măsurile de distanțare socială astfel încât să evităm situația din Italia și Spania, dar a avertizat că vârful epidemiei nu a fost încă atins de România.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel