Președintele Donald Trump a anunțat reluarea negocierilor cu talibanii

Eduard Pascu |
Data publicării:

Preşedintele american Donald Trump a anunţat joi, în cadrul unei vizite surpriză în Afganistan, că negocierile cu talibanii, întrerupte în septembrie, au fost reluate, relatează AFP, transmite Agerpres.

Vizita lui Trump a fost ţinută secretă până la aterizare din motive de securitate. Ea nu va dura mai mult de câteva ore şi a avut loc cu prilejul Zilei Recunoştinţei.

"Talibanii vor un acord şi avem întâlniri cu ei. Le spunem că este necesară o încetare a focului, înainte nu voiau o încetare a focului, dar acum vor", a declarat el după o întâlnire cu omologul său, preşedintele Ashraf Ghani, în baza americană de la Bagram. "Cred că lucrurile cu siguranţă vor funcţiona aşa", a spus el.

"Vom rămâne atâta timp cât nu există un acord sau până când vom obţine o victorie totală şi ei vor cu adevărat să ajungem la un acord", a precizat liderul de la Casa Albă.

Preşedintele a plecat în cel mai mare secret din Florida miercuri seară şi informaţia privind vizita sa nu a fost făcută publică decât după sosire. Jurnaliştii care au mers cu el în avion au aflat despre destinaţia avionului prezidenţial doar cu două ore înainte de sosire.

Preşedintele american s-a aflat împreună cu soldaţii SUA de Ziua Recunoştinţei, a pozat împreună cu ei şi a mâncat o porţie de curcan, după care a susţinut un discurs în faţa lor într-un hangar.

"Am călătorit 8.331 de mile pentru a fi aici în această seară dintr-un singur motiv: pentru a vă spune în persoană că această Zi a Recunoştinţei este una specială, că totul merge foarte bine şi că ţara este mai puternică din punct de vedere economic decât a fost vreodată", a spus Donald Trump.

Vezi și: Donald Trump, vizită fulger la baza Bagram a US Air Force din Afganistan

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel