Președintele Bulgariei vrea un proces transparent pentru achiziţionarea avioanelor de vânătoare

S.I. Catalin / 16 oct 2018 / 11:13
președintele Bulgariei, Rumen Radev
președintele Bulgariei, Rumen Radev

Președintele Bulgariei, Rumen Radev, a cerut, la 15 octombrie, primului-ministru, miniștrilor și deputaților să-și restrângă declarațiile publice pe tot parcursul procedurii de desfășurare a achiziționării de noi aeronave pentru forțele aeriene bulgare, transmite BNT, citat de Novinite.

La Ziua Aviației bulgare și a Forțelor Aeriene, șeful statului le-a urat piloților și specialiștilor în aviație un viitor mai bun în meseria pe care o practică. În ceea ce privește noul proces de selecție a avioanelor, Rumen Radev a spus:

,,Există un termen foarte frumos în aviație: "tăcerea radio". Îl îndemn pe premier, pe miniștrii și pe deputați să mențină "tăcerea radio", în timp ce un grup de lucru interdepartamental examinează ofertele pentru un nou tip de avion de luptă pentru Forțele Aeriene bulgărești. Să arătăm că suntem o țară civilizată, iar transparența, obiectivitatea și condițiile de concurență echitabile nu sunt cuvinte goale''

Vicepremierul și ministrul apărării, Krassimir Karakachanov, au declarat că activitatea grupului de lucru interdepartamental este în curs de desfășurare. E-mailurile cu detalii privind licitația au fost trimise participanților și se așteptă răspunsul lor. Scopul este ca problema achiziționării de noi aeronave să fi rezolvată până la sfârșitul anului, a adăugat ministrul apărării.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy