Președinția Ucrainei dezminte finalizarea unui proces de schimb de prizonieri cu Rusia

DefenseRomania Team / 30 aug 2019 / 11:15
Război Ucraina
Război Ucraina

Preşedinţia de la Kiev a dezminţit vineri finalizarea unui proces de schimb de prizonieri între Rusia şi Ucraina, anunţată în cursul dimineţii de anumite media ruse şi de un responsabil ucrainean, transmite AFP.

"Procesul vizând eliberarea persoanelor deţinute de cele două părţi continuă. Informaţia privind finalizarea sa nu corespunde realităţii", a comunicat preşedinţia, într-un mesaj pe Facebook. 

Un site de informaţii rusesc a anunţat vineri dimineaţă că în cursul nopţii ar fi avut loc un schimb de prizonieri între Rusia şi Ucraina, în care ar fi fost eliberat cineastul ucrainean Oleg Senţov, aflat în închisoare în Rusia. Site-ul a publicat ulterior o dezminţire, prezentându-le scuze cititorilor săi.

Şi noul procuror general ucrainean, Ruslan Riaboşapka, a postat vineri dimineaţă pe Facebook un mesaj conform căruia schimbul de prizonieri ar fi fost "finalizat", iar Senţov s-ar afla în drum spre Ucraina.

Nimic nu este cert"Nu este prima dată când vedem un haos informaţional provocat de (...) informaţii neconfirmate", a subliniat preşedinţia de la Kiev, denunţând o "dezinformare" şi "un joc cu emoţiile societăţii". "Atunci când procesul de eliberare va fi finalizat, preşedinţia o va anunţa prin canale oficiale", a adăugat aceasta. 

Agenţia de presă rusă Interfax a transmis joi, citând o "sursă bine informată", că Oleg Senţov, condamnat la 20 de ani de închisoare pentru "terorism şi trafic de arme", fusese transferat la Moscova din centrul de detenţie din Marele Nord rus, în cadrul unui "schimb" de prizonieri cu Ucraina.

Vineri, avocatul lui Senţov, Dmitri Dinze, a declarat pentru AFP că nu deţine "nicio informaţie" despre acest presupus transfer. 

La sfârşitul lunii iulie, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a propus Rusiei un schimb între Oleg Senţov şi jurnalistul ucraineano-rus Kirilo Vîşinski, judecat pentru "înaltă trădare" la Kiev, şi eliberat condiţionat, surprinzător, miercuri.

Vezi și: Rusia și Ucraina vor face schimb de prizonieri

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy