Prăbușire rară a unui F-35B la aterizarea verticală (VIDEO). Pilotul s-a catapultat când avionul era la sol

Darius Muresan |
Data publicării:
Foto: Captură video din timpul prăbușirii la aterizarea verticală a unui F-35B, YouTube @WFAA abc
Foto: Captură video din timpul prăbușirii la aterizarea verticală a unui F-35B, YouTube @WFAA abc

Imagini rare, spectaculoase și cu impact emoțional, surprinse la prăbușirea unui avion de luptă de generația a V-a F-35B Lightning II.

În accident a fost implicat un avion F-35B, varianta cu decolare scurtă și aterizare verticală STOVL (short take-off and vertical landing).

Incidentul a avut loc în Texas, la Fort Worth.

Avionul F-35B s-a prăbușit pe pista Naval Air Station Joint Reserve Base din Fort Worth.

Imaginile au fost surprinse de un amator iar pe ele se poate observa că imediat după ce avionul F-35B pierde controlul, botul aeronavei de generația a V-a izbește pista, în timpul aterizării verticale. La doar câteva secunde, pilotul aeronavei se catapultează, în timp ce avionul se afla la sol.

 

 

Pilotul s-a catapultat, dar este în siguranță potrivit primelor informații. Lockheed Martin a demarat o anchetă după prăbușirea F-35B în timpul aterizării pe verticală

 

 

Potrivit USNI, care citează o declarație a Pentagonului, pilotul s-a catapultat în siguranță. Alte detalii referitoare la starea acestuia nu au mai fost date publicității până la publicarea acestui material.

Tot purtătorul de cuvânt al Pentagonului a afirmat că pilotul era un angajat al guvernului american iar avionul nu fusese încă transferat forțelor SUA. De precizat că gigantul Lockheed Martin produce F-35 pentru Marine Corps.

Cel mai probabil avionul implicat în accident se afla în faza finală a testelor.

Producătorul Lockheed Martin a salutat faptul că catapultarea a fost efectuată cu succes, precizând că „siguranța este prioritatea companiei”, care a demarat și o anchetă pentru a stabili cauzele accidentului.

În luna decembrie un F-35B al Marine Corps a mai fost implicat într-un incident în Japonia, unde în timp ce era remorcat, din cauza unei defecțiuni a trenului de aterizare, botul avionului s-a înclinat și a lovit solul. Avionul aterizase la baza aeriană Kadena din Okinawa după ce a semnalat o situație tehnică la sistemul electric.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel