Poziția Rusiei după declarația ambiguă a lui Kadîrov despre posibila sa retragere de la conducerea Ceceniei

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:

Kremlinul pleacă de la ideea că preşedintele cecen, Ramzan Kadîrov, rămâne în continuare liderul Republicii Cecenia, a susţinut Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Vladimir Putin.

Acesta a fost comentariul făcut de Peskov în faţa jurnaliştilor la declaraţiile recente ale liderului cecen, postate pe Telegram, şi interpretate de unii analişti politici, potrivit cărora acesta ar intenţiona să demisioneze din funcţia de lider al Ceceniei.

'Am auzit aceste informaţii, dar, până în momentul de faţă, dacă am înţeles corect, toate aceste informaţii nu s-au concretizat în niciun fel. Cel puţin, noi plecăm de la ideea că el continuă să se afle la conducerea Republicii Cecene'', a adăugat Peskov, citat de Radio Romania.

Amintim că recent liderul Ceceniei, Ramzan Kadîrov, a declarat că 'a deţinut suficient de mult' funcţia respectivă şi că ar merita o vacanţă pe termen nelimitat şi destul de lungă.

Excentricul Ramzan Kadîrov e fiul lui Ahmat Kadîrov, cel care a condus Cecenia, care a luptat împotriva Rusiei iar mai apoi în al doilea război cecen a întors armele. Ahmat Kadîrov fost asasinat de fundamentaliștii ceceni, moment în care tânărul Ramzan a preluat puterea.

CITEȘTE ȘI: Războiul cecenilor în Ucraina: Kadîroviți vs. dudaeviți. Reislamizarea Caucazului de Nord, o consecință a putinismului

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel