Potrivit datelor oficiale în jur de 7.000 de militari ucraineni sunt dați dispăruți în Ucraina. Un număr mare se află în captivitate

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: Ministerul Apărării din Ucraina - Facebook
Sursă foto: Ministerul Apărării din Ucraina - Facebook

Potrivit cifrelor oficiale, în jur de 7.000 de ucraineni reprezentând personal militar sunt daţi dispăruţi în Ucraina de la începutul invaziei ruse, în urmă cu patru luni şi jumătate, relatează Agerpres, care citează DPA.

Printre ei se află soldaţi, membri ai gărzii naţionale şi serviciului de frontieră, precum şi ofiţeri de informaţii, a declarat luni Oleg Kotenko, comisarul Ucrainei pentru persoane dispărute, la televiziunea naţională.

Majoritatea celor dispăruţi se presupune că se află în captivitatea forţelor ruse. Numai armata ucraineană a raportat un număr de 2.000 de soldaţi dispăruţi.

Rusia a declanşat un război neprovocat împotriva Ucrainei pe 24 februarie şi pretinde că a luat peste 6.000 de ucraineni prizonieri de atunci. Niciunul dintre aceste bilanţuri nu poate fi verificat independent, notează DPA.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel