Potenţialul contraofensiv al Ucrainei este mai bun decât se indică în documentele Pentagon Leaks (Blinken)

Tanc britanic Challenger, alături de Leopard german și tehnică de luptă americană, în Ucraina. Foto: Forțele armate ucrainene
Tanc britanic Challenger, alături de Leopard german și tehnică de luptă americană, în Ucraina. Foto: Forțele armate ucrainene

Secretarul de Stat american  Anthony Blinken nu a negat, nici nu a confirmat veridicitatea documentelor scurse în spațiul public, dar a ținut să precizeze că situația este una fluidă - Ucraina este acum într-o situație mult mai bună, din punct de vedere al dotării cu armament, decât era acum o lună. 

Ucraina are un potențial mai bun pentru o contraofensivă împotriva Rusiei decât indică documentele secrete americane, a explicat șeful Departamentului de Stat american Anthony Blinken, scrie Washington Post.

Blinken a refuzat să facă referire la vreun document anume, dar a menționat că materialele informative, care descriu în detaliu provocările militare cu care se va confrunta Ucraina, inclusiv problemele legate de plasarea și întreținerea trupelor, „reflectau un anumit moment în timp, iar situația nu este statică”.

Majoritatea materialelor scurse sunt datate ianuarie, februarie și martie. 

„Ucraina nu se află acum unde se afla în urmă cu o lună, cu două luni, cu trei luni, de exemplu - din punctul de vedere al capacității sale de a conduce o contraofensivă și de a respinge agresiunea rusă în curs”, a spus Blinken. 

Anterior, Blinken a spus că succesul Ucrainei pe câmpul de luptă ar putea fi cea mai rapidă cale către negocieri pentru o pace durabilă și dreaptă.

Ministrul Apărării, Oleksi Reznikov, a menționat că contraofensiva „se va întâmpla pe neașteptate” . El a subliniat că acesta este sensul unei operațiuni militare - nimeni nu ar trebui să știe că a început. Reznikov mai crede că „scurgerea” documentelor din SUA este un amestec de adevăr și minciună.

În același timp, șeful Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei Kirilo Budanov a confirmat că Ucraina se apropie de o „bătălie reper pentru istoria recentă”. El și-a exprimat speranța că, în timpul contraofensivei, Kievul va putea recupera „părți importante” din teritoriile ocupate de Rusia.

Citește și: SUA: Rușii încă pot lansa acțiuni pe mai multe fronturi/ Budanov insistă: Contraofensiva ucraineană va avea loc. ”Ne place sau nu, ne apropiem de o bătălie-reper pentru istoria recentă”

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel