SUA: Rușii încă pot lansa acțiuni pe mai multe fronturi/ Budanov insistă: Contraofensiva ucraineană va avea loc. ”Ne place sau nu, ne apropiem de o bătălie-reper pentru istoria recentă”

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Forțele armate ucrainene
Forțele armate ucrainene

Armata rusă nu trebuie subestimată, atrage atenția Coordonatorul pentru comunicare strategică al Consiliului Național de Securitate al SUA, John Kirby, într-un interviu.

Ofensiva rusească pare să fi eșuat, dar oficialul american este de părere că forțele ruse mai au resurse pentru încă o ofensivă majoră, care ar putea începe pe mai multe linii de front, odată cu îmbunătățirea condițiilor meteorologice din Ucraina.

„Știm că în primăvară, când vremea se îmbunătățește și deja începe să se îmbunătățească, ne putem aștepta ca rușii să vrea să intre în ofensivă în unele zone și nu știm exact unde și cum o vor face, dar vrem să ne asigurăm că ucrainenii sunt mai capabili să se apere împotriva ei. Dacă vor decide asupra propriilor operațiuni ofensive, ar avea capacitatea de a le duce la îndeplinire", a declarat Kirby, pentru pentru Voice of America.

În același timp, Kirby a subliniat care sunt nevoile Forțelor Armate ucrainene, printre care a numit vehicule blindate, artilerie, apărare aeriană și sprijinul logistic.

 

Rusia depozitează rachete pentru răspuns la contraofensiva ucraineană

Bombardier Tu-160 cu rachete de croazieră Kh-101 și Kh-555. Fotografie a Ministerului Apărării al Federației Ruse

De altfel, comandanții ruși se pregătesc și pentru acțiunile ucrainene. În acest sens, atacurile cu rachete de croazieră practic au încetat în ultimele săptămâni.

Motivul este unul destul de simplu - potrivit șefului Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării l Ucrainei, Kirilo Budanov, pauza atacurilor cu rachete din partea Federației Ruse se datorează faptului că moscova stochează rachete pentru a perturba operațiunea ofensivă a trupelor ucrainene.

Într-un interviu acordat RBC-Ucraina , el a spus că Rusia va încerca să lovească cu rachete gruparea de trupe care se va forma. Budanov a mai spus dacă ocupanții se pregătesc să reia atacurile masive asupra infrastructurii critice ucrainene în toamnă.

Șeful GUR ucrainean insistă asupra faptului că o ofensivă ucraineană va avea loc în această primăvară.

”Ne place sau nu, ne apropiem de o bătălie-reper pentru istoria recentă a Ucrainei. Acesta este un fapt, toată lumea îl înțelege. Când va începe este un mister. Dar toată lumea înțelege că ne apropiem de asta. (...) În ceea ce privește volumele și ritmul de aprovizionare (cu echipamente militare din Occident n.r.) - bineînțeles, am dori să intensificăm și să creștem aceste volume. Acest lucru este complet de înțeles, pe baza acestor condiții în care ne aflăm. Dar vom folosi ceea ce avem”, mai susține Budanov.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel