Poseidon21 | Forțele Navale Române au organizat primul exercițiu multinațional întrunit din acest an

S.I. Catalin |
Data publicării:

Forțele Navale Române au organizat și au condus, în această perioadă, primul exercițiu multinațional întrunit din anul 2021, desfășurat în bazinul Mării Negre, la care au luat parte peste 600 de militari români și străini, cu 11 nave militare, nouă aparate de zbor, o autospecială de intervenție pirotehnică și un robot subacvatic telecomandat.

Poseidon21 este un exercițiu multinațional cu un grad de complexitate ridicat și urmărește utilizarea optimă a capabilităților NATO pentru consolidarea capacității de reacție rapidă a Alianței, în contextul schimbărilor continue ale mediului de securitate regional.

Comandamentul Flotei din Constanța a coordonat activitățile de instruire planificate pe mare, pe uscat și în aer, în care au fost integrate forțe și mijloace din Franța , Grecia , România , Spania , Statele Unite ale Americii și Turcia.

Toate secvențele exercițiului „Poseidon 21” au fost planificate în acord cu măsurile dispuse de către autoritățile naționale din România și din statele participante pentru prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV-2.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel