Portavionului american USS Harry S. Truman nu va fi dezafectat înainte de termen

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Propunerea de ,,pensionare'' a portavionului american cu propulsie nucleară USS Harry S. Truman a fost anulată. Anunțul a fost făcut la începutul acestei luni de către vicepreşedintele american Mike Pence, menţionând că decizia se opune intenţiei Pentagonului de a retrage din funcţie cu 25 de ani mai devreme portavionul, precizează PopularMechanics.com și News.Usni.org.

Cu ocazia prezentării proiectului de buget pentru anul fiscal următor, Pentagonul a provocat o surpriză, anunțând intenția de a dezafecta portavionul USS Harry S. Truman, anul viitor. Dar, se pare că o astfel de idee nu a fost îmbrăţişată de administrația Trump.

Vicepreşedintele american Mike Pence, aflată la începutul acestei luni într-o vizită la bordul portavionului, a precizat că planul de retragere din funcţie a lui Harry S. Truman, cu 25 de ani mai devreme, a fost anulat.

,,Astăzi, știu că viitorul acestui portavion face obiectul unor discuții bugetare la Washington, iar noi vom continua să ne luptăm cu Congresul pentru a ne asigura că armata noastră are resursele necesare pentru a-şi îndeplini misiunea, Președintele Donald Trump mi-a cerut să transmit un mesaj fiecăruia dintre voi pe puntea USS Truman. Noi păstrăm cel mai bun transportator din lume în luptă. Nu-l retragem pe Truman'', a spuse Pence.

Oficialii Pentagonului au justificat o astfel de mișcare, prezentând argumente bugetare. Astfel, retragerea USS Harry S. Truman ar economisi nu mai puțin de treizeci de miliarde de dolari peste 25/30 de ani, suficient pentru a achiziționa 12 distrugătoare suplimentare din clasa Arleigh Burke, și submarine nucleare de atac. Și să investească în noi capacități, cum ar fi navele autonome. Mai ales că USS Harry S. Truman urmează să fie imobilizat pentru o costisitoare revizie, ca și în cazul lui USS Dwight D. Eisenhower. 

Proiectul de a retrage portavionul USS Harry S. Truman a generat agitație între republicani și democrați. Democrați au precizat că legea federală impune ca numărul de portavioane implementate de US Navy nu trebuie să fie mai mic de zece și că președintele Trump a pledat pentru 12.

La 1 mai, președintele Donald Trump a precizat că nu se mai pune problema retragerii lui USS Harry S. Truman din serviciu.

„Am anulat ordinul de scoatere din serviciu al acestui magnific portavion, construit în 1998 și considerat ca unul din cele mai mari și mai frumoase nave de luptă, Acesta va fi modernizat la o fracțiune din costul unui nou (are este, de asemenea, în construcție)", a spus Trump pe Twitter.

„Mă bucur că administrația Trump s-a alăturat în cele din urmă unui mare evantai de opozanți pentru a nu elimina un portavion care este doar la jumătatea duratei de viață", a declarat reprezentantul democrat Joe Courtney. Dar nu s-a abținut să comenteze că, după ce ideea de a scoate din serviciu nava a fost pusă pe masă „oficiali ai Marinei și Departamentul de Apărare au apărat în mod constant și au justificat această propunere, inclusiv la audieri publice și întâlniri private".

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel