Portavionul USS Theodore Roosevelt și grupul său de luptă au efectuat o demonstrație de forță în Marea Chinei de Sud (Video)

Eduard Pascu / 25 feb 2021 / 16:38
Sură foto: USS Theodore Roosevelt Facebook
Sură foto: USS Theodore Roosevelt Facebook

Grupul de luptă condus de portavionul USS Theodore Roosevelt care se află în Marea Chinei de Sud a executat o misiune pentru asigurarea unei navigații libere într-o zonă intens contestată de China.

Întreaga aripă de luptă, elicoptere Sikorsky UH-60 Black Hawk și avioane F-18, care se află la bordul portavionului USS Theodore Roosevelt a efectuat împreună cu națiunile partenere o serie de antrenamente militare în sprijinul asigurării unei navigații libere în Marea Chinei de Sud, transmite Military Videos.

În cadrul manevrelor militare, mai multe aeronave F-18 au efectuat decolări și aterizări. În exercițiu a fost implicat întreg grupul de luptă condus de portavionul american.

Prezența grupului de luptă condus de USS Theodore Roosevelt are rolul de a combate acțiunile agresive ale Chinei în această zonă, cât și tentativa Beijingului de a bloca tranzitul în regiune.   

Revendicările maritime din Marea Chinei de Sud reprezintă o amenințare serioasă pentru libertatea mării, inclusiv pentru comerțul liber și libertatea de exploatare economică pentru țările riverane Mării Chinei de Sud, subliniază americanii.

US Navy transmite că în baza dreptului internațional, reflectat peub Convenția din 1982, toate națiunile au drepturi egale în ceea ce privește libertatea maritimă. Comunitatea internațională are un rol în asigurarea acestei libertăți, care este esențială pentru securitatea, stabilitatea și prosperitatea globală, mai precizează US Navy.

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy