Din Mediterană, direct în Irak. Portavionul USS Dwight D. Eisenhower participă la operațiunea Inherent Resolve

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
USS Dwight D. Eisenhower, sursă foto: US Navy
USS Dwight D. Eisenhower, sursă foto: US Navy

Grupul de luptă condusă de portavionul USS Dwight D. Eisenhower, aflată în estul Mării Mediterane, a început misiunile de zbor de lungă durată în sprijinul Operațiunii Inherent Resolve (OIR) din Irak -  operațiunea coaliției internaționale împotriva Statului Islamic.

Avioanele aflate la bordul portavionului USS Dwight D. Eisenhower au sprijinit forța mixtă combinată OIR, demonstrând angajamentul SUA față de securitate în regiune, se arată într-un comunicat al U.S. Naval Forces Europe-Africa.

”Grupul nostru de luptă este pregătit și capabil să ofere sprijin aerian operațional de luptă din estul Mării Mediterane”, a declarat viceamiralul Scott F. Robertson, comandant al Grupării 2 de luptă. ”Prezența CSG-2 în cadrul Flotei a VI-a a SUA arată flexibilitatea forțelor noastre navale de a efectua operațiuni ori de câte ori este necesar. Putem oferi o gamă largă de misiuni în sprijinul națiunii și al aliaților noștri pentru a descuraja adversarii, pentru a asigura securitatea maritimă și stabilitatea regională”, a mai spus viceamiralul.

Operațiunea care se desfășoară din Marea Mediterană demonstrează capacitatea marinei SUA de a sprijini coaliția internațională în mai multe zone, evidențiind mobilitatea, flexibilitatea și capacitatea de proiecție a puterii grupărilor de luptă conduse de portavioanele US Navy.

Grupul de luptă american e format din: portavionul USS Dwight D. Eisenhower (CVN 69); crucișătorul cu rachete ghidate din clasa Ticonderoga USS Monterey (CG 61); distrugătoarele de rachete ghidate din clasa Arleigh Burke, USS Mitscher (DDG 57), USS Laboon (DDG 58), USS Mahan (DDG 72) și USS Thomas Hudner (DDG 116).

Operațiunea Inherent Resolve demonstrează angajamentul SUA și al coaliției internaționale pentru eliminarea organizațiilor extremiste violente și amenințarea pe care o reprezintă atât pentru regiune, cât și pentru comunitatea internațională mai largă. Operațiunea urmărește combaterea Statului Islamic.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel