Portavionul american ”George H.W. Bush” se află în Marea Egee. Contraamiralul Dennis Velez: Misiunea noastră este de a lucra îndeaproape cu noștri din NATO

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:

Portavionul din clasa Nimitz USS George H.W. Bush (CVN 77) împreună cu comanda și statul major al Grupului 10 Aeronaval de Lovire (CSG-10) au sosit în portul Pireu, Grecia, pe 3 februarie.

„Misiunea noastră este de a lucra îndeaproape cu partenerii și aliații noștri NATO pentru a descuraja și, dacă este necesar, a apăra Alianța”, a declarat contraamiralul Dennis Velez, comandantul CSG-10 ”George H.W. Bush”.

„Vizitele portuare ca aceasta ne oferă o oportunitate de a ne angaja cu aliații noștri și de a dezvolta relații semnificative care fac o diferență substanțială în forța noastră”, a precizat Dennis Velez.

La începutul acestei săptămâni, autoritățile militare grecești au confirmat decesul  a doi militari pe o aeronavă de luptă F-4 Phantom a Forțelor Aeriene elene în timpul unui zbor de antrenament.

„Am fost întristați să aflăm despre pierderea căpitanului Tsitlakidis și a locotenentului Touroutsikas în această săptămână”, a declarat Velez. „Exprimăm condoleanțe familiilor și aviatorilor care sunt îndurerarați de pierderea suferită. Le onorăm amintirile și serviciile aduse țării lor.”

Pe timpul vizitei în orașul-port Pireu, liderii CSG-10 se vor întâlni cu conducerea Greciei în cadrul unui angajament cheie pentru a consolida relațiile și a întări Alianța NATO, se precizează într-un comunicat de presă al Flotei a șasea americane.

CSG-10 se află într-o desfășurare programată în zona de operații Europa-Africa a Forțelor Navale americane, zonă de care răspunde Flota a șasea a SUA.

CSG-10 are în compunere: portavionul George H.W. Bush - nava amiral, Aripa Aeriană 7 Îmbarcată (Carrier Air Wing 7 - CVW-7), Escadra 26 Distrugătoare (Destroyer Squadron 26 - DESRON-26), elementul de război informațional (Information Warfare Commander – IWC) și crucișătorul din clasa Ticonderoga USS Leyte Gulf (CG-55), potrivit comunicatului de presă.

Navele din DESRON-26 sunt patru distrugătoare din clasa Arleigh Burke: USS Nitze (DDG-94), USS Farragut (DDG-99), USS Truxtun (DDG-103) și USS Delbert D. Black (DDG-119).

Pe 31 ianuarie, crucișătorul USS Leyte Gulf ajunsese în portul Souda Bay de pe Insula Creta, Grecia, iar pe 3 februarie, distrugătorul USS Nitze se afla în portul Istanbul, Turcia.

Actuala componență a CVW-7 de la bordul portavionului George H.W. Bush constă în opt escadrile de avioane și elicoptere:

- patru escadrile aviație de luptă - una înzestrată cu F/A-18F (VFA-103 „Jolly Rogers”) și trei cu F/A-18E (VFA-143 „Pukin Dogs”, VFA-86 “Sidewinders” și VFA-136 “Nighthawks”);

-  două escadrile elicoptere de luptă - una cu MH-60S (HSC-5 „Nightdippers”) și una cu MH-60R (HSM-46 “Grandmasters”);

-  o escadrilă de atac electronic înzestrată cu avioane EA-18G Growler (VAQ-140 “Patriots”);

- o escadrilă de avertizare timpurie înzestrată cu avioane E-2D Hawkeye (VAW-121 „Bluetails”).

În componența standard, CVW-7 mai are o escadrilă de sprijin logistic - VRC-40, înzestrată cu avioane de transport (cargo) C-2A Greyhound.

De peste 80 de ani, Forțele Navale americane din Europa și Africa (NAVEUR-NAVAF) au dezvoltat relații strategice cu aliații și partenerii, consolidând o bază de valori comune pentru a păstra securitatea și stabilitatea.

Cu sediul la Napoli, Italia, NAVEUR-NAVAF operează în zonele de responsabilitate ale Comandamentului European al SUA (USEUCOM) și Comandamentului SUA pentru Africa (USAFRICOM).

 

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel