Porosenko: Armata Ucrainei, garantul păstrării statalității împotriva agresorului rus

Tudor Curtifan / 09 mai 2019 / 10:26

Președintele în exerciţiu al Ucrainei, Petro Poroșenko, a declarat că armata ucraineană reprezintă „garantul păstrării statalității ucrainene și al continuării tuturor reformelor, fiindcă protejează ţara împotriva invaziei agresorului rus".

Garantul păstrării statalității ucrainene și a tuturor transformărilor din țară sunt noile forțe armate ale Ucrainei", a afirmat Poroșenko, în cadrul unui discurs susţinut miercuri seară, de Ziua Memoriei şi a Concilierii.

Liderul de la Kiev a adăugat că sarcina sa cea mai importantă în funcţia de preşedinte a fost să facă tot posibilul pentru a „schimba situația critică la care a fost adusă armata în momentul începerii agresiunii ruse", informează Rador.

 

Noul președinte preia un „potențial militar suficient pentru a putea proteja ţara”

 

Totodată, Petro Poroşenko a mulțumit militarilor ucraineni pentru apărarea țării în contextul agresiunii ruse și a subliniat că noul președinte al Ucrainei „preia un potențial militar suficient pentru a putea proteja ţara".

„A spune că avem un 'război civil' este cinic, este ca şi cum am spune, de exemplu, că în anii 1940, în Rusia a existat un conflict intern, iar Hitler doar a ajutat armata lui Vlasov (generalul sovietic Andrei Vlasov, colaborator al Germaniei naziste – n.red) şi i-a ajutat pe cazacii lui Krasnov (Piotr Krasnov – general rus, ataman al cazacilor de pe Don, care a colaborat cu autoritățile germane naziste în timpul celui de-al Doilea Război Mondial – n.red)", a mai adăugat președintele Ucrainei.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy