Porosenko: Armata Ucrainei, garantul păstrării statalității împotriva agresorului rus

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Președintele în exerciţiu al Ucrainei, Petro Poroșenko, a declarat că armata ucraineană reprezintă „garantul păstrării statalității ucrainene și al continuării tuturor reformelor, fiindcă protejează ţara împotriva invaziei agresorului rus".

Garantul păstrării statalității ucrainene și a tuturor transformărilor din țară sunt noile forțe armate ale Ucrainei", a afirmat Poroșenko, în cadrul unui discurs susţinut miercuri seară, de Ziua Memoriei şi a Concilierii.

Liderul de la Kiev a adăugat că sarcina sa cea mai importantă în funcţia de preşedinte a fost să facă tot posibilul pentru a „schimba situația critică la care a fost adusă armata în momentul începerii agresiunii ruse", informează Rador.

 

Noul președinte preia un „potențial militar suficient pentru a putea proteja ţara”

 

Totodată, Petro Poroşenko a mulțumit militarilor ucraineni pentru apărarea țării în contextul agresiunii ruse și a subliniat că noul președinte al Ucrainei „preia un potențial militar suficient pentru a putea proteja ţara".

„A spune că avem un 'război civil' este cinic, este ca şi cum am spune, de exemplu, că în anii 1940, în Rusia a existat un conflict intern, iar Hitler doar a ajutat armata lui Vlasov (generalul sovietic Andrei Vlasov, colaborator al Germaniei naziste – n.red) şi i-a ajutat pe cazacii lui Krasnov (Piotr Krasnov – general rus, ataman al cazacilor de pe Don, care a colaborat cu autoritățile germane naziste în timpul celui de-al Doilea Război Mondial – n.red)", a mai adăugat președintele Ucrainei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel