Poroșenko, în Moldova: Avem același inamic care ne încalcă suveranitatea: Rusia

Tudor Curtifan / 29 dec 2018 / 12:33
Preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko
Preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko

Petro Poroșenko i-a precizat premierului moldovean Pavel Filip că atât Ucraina cât și Republica Moldova au un inamic comun care le încalcă suveranitatea, făcând referire la Rusia.

Președintele ucrainean, Petro Poroșenko, a amintit ieri despre relațiile de prietenie dintre Ucraina și Republica Moldova, menționând că ambele țări au același dușman al integrității teritoriale, făcând referire la Federația Rusă, informează portalul deschide.md.

Declarația a fost făcută alături de Pavel Filip, la ceremonia de inaugurare a noului punct comun de trecere a frontierei - Palanca, edificat cu sprijin european.

„Acest eveniment nu este doar darea în exploatare a unui punct de trecere a frontierei, astfel nu doar scurtăm timpul de trecere a frontierei dintre două state prietene, dar va fi un control comun al pașapoartelor, totul va fi întru binele cetățenilor care vor trece.

Acest punct va avea o importanță în mare în combaterea contrabandei și a infracțiunilor transfrontaliere. Ucraina stă ferm pe poziția de a susține Republica Moldova în apărarea suveranității sale, avem din păcate același inamic care încalcă suveranitatea teritorială și a Ucrainei și a Republicii Moldova(...) În anul 2019 au loc alegeri în ambele țări, cu părere de rău Federația Rusă și-a început implicarea în procesul electoral(...) Rusia folosește toate instrumentele pentru a discredita conducerea Republicii Moldova și a Ucrainei", a declarat Poroșeko, potrivit sursei citate.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy