Poroșenko, în Moldova: Avem același inamic care ne încalcă suveranitatea: Rusia

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Fostul preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko
Fostul preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko

Petro Poroșenko i-a precizat premierului moldovean Pavel Filip că atât Ucraina cât și Republica Moldova au un inamic comun care le încalcă suveranitatea, făcând referire la Rusia.

Președintele ucrainean, Petro Poroșenko, a amintit ieri despre relațiile de prietenie dintre Ucraina și Republica Moldova, menționând că ambele țări au același dușman al integrității teritoriale, făcând referire la Federația Rusă, informează portalul deschide.md.

Declarația a fost făcută alături de Pavel Filip, la ceremonia de inaugurare a noului punct comun de trecere a frontierei - Palanca, edificat cu sprijin european.

„Acest eveniment nu este doar darea în exploatare a unui punct de trecere a frontierei, astfel nu doar scurtăm timpul de trecere a frontierei dintre două state prietene, dar va fi un control comun al pașapoartelor, totul va fi întru binele cetățenilor care vor trece.

Acest punct va avea o importanță în mare în combaterea contrabandei și a infracțiunilor transfrontaliere. Ucraina stă ferm pe poziția de a susține Republica Moldova în apărarea suveranității sale, avem din păcate același inamic care încalcă suveranitatea teritorială și a Ucrainei și a Republicii Moldova(...) În anul 2019 au loc alegeri în ambele țări, cu părere de rău Federația Rusă și-a început implicarea în procesul electoral(...) Rusia folosește toate instrumentele pentru a discredita conducerea Republicii Moldova și a Ucrainei", a declarat Poroșeko, potrivit sursei citate.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel