Poroșenko: Armata Ucrainei nu a folosit încă rachetele Javelin

Tudor Curtifan / 19 ian 2019 / 20:01
Sistem Javelin, sursă foto: Raytheon
Sistem Javelin, sursă foto: Raytheon

Armata Ucrainei nu a avut încă ocazia să testeze sistemul american Javelin în confruntările cu separatiștii proruși.

Președintele ucrainean Petro Poroșenko a declarat că Armata Ucrainei nu a avut încă ocazia să utilizeze sistemele americane de rachete antitanc de a treia generație, Javelin, în confruntările din Donbas.

"De ce este atât de important sistemul Javelin? Pentru că este o armă antitanc foarte modernă. Până în prezent, nu s-a lansat nicio rachetă a sistemului Javelin pe frontul din Donbas ", a spus președintele în cadrul unei vizite în țară, potrivit UNIAN.

Totuși, Poroșenko a subliniat din nou ”efectula Javelin”, precizând că din momentul în care Armata Ucrainei a intrat în posesia sistemelor americane, tancurile separatiștilor proruși nu au mai avansat și nici nu au mai atacat pe frontul din estul Ucrainei. Și în urmă cu trei zile Poroșenko a lăudat sistemele Javelin care potrivit președintelui Ucrainei au speriat „forțele de ocupație rusești”.

La sfârșitul anului 2017, administrația Trump a decis să vândă armament Ucrainei, în special sisteme de rachete anti-tanc Javelin. La data de 2 martie 2018, Departamentul de Stat al SUA a aprobat vânzarea către Ucraina a 210 rachete Javelin și 37 de lansatoare în valoare totală de aproximativ 47 de milioane de dolari. La finele lui aprilie acestea au fost livrate. În luna mai a anului trecut Ucraina a testat cu succes noile arme.

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy