Poroșenko: Armata Ucrainei, aproape de standardele NATO. Kievul își ”descurajează inamicul”

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

Președintele ucrainean, Petro Poroșenko, spune că armata ucraineană va putea acționa în deplină conformitate cu standardele NATO încă din 2020.

"În 2020 forțele armate ale Ucrainei vor fi structurate și vor putea acționa în deplină conformitate cu standardele NATO, așa cum se prevede în legea (n.r. - proiect dintr-o lege ucraineană) privind securitatea națională", a declarat președintele Poroshenko, potrivit UNIAN, la întâlnire în regiunea Rivne care a avut loc în cursul zilei de ieri.

"Armata noastră este capabilă să descurajeze inamicul, chiar dacă acesta este considerabil mai puternic. Armata și-a sporit puterea, alocăm peste 5% din PIB pentru apărare și securitate”, a mai adăugat președintele Ucrainei.

Anul trecut Poroșenko a declarat că Ucraina a devenit flancul estic de facto al NATO.

''Fără o Ucraină puternică, ce s-a transformat într-un flanc estic de facto al NATO, nu se poate discuta despre un spaţiu euro-atlantic stabil'', afirma atunci Petro Poroșenko.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel