Pompeo: ”SUA și Rusia nu sunt condamnate la rivalitate, dar Moscova trebuie să-și schimbe comportamentul”

Tudor Curtifan |
Data publicării:

SUA şi Rusia 'nu sunt condamnate la o rivalitate de război rece', dar Moscova trebuie 'să-şi schimbe comportamentul', a declarat marţi secretarul de stat american Mike Pompeo, cu ocazia Forumului economic mondial de la Davos.

'Nu este nevoie să fim antagonişti. Putem face mai mult de-atât', a afirmat Pompeo, care s-a adresat Forumului prin videoconferinţă de la Washington, unde a rămas din cauza 'shutdown'-ului care paralizează parţial instituţiile federale americane.

'Dar pentru aceasta va fi necesară o schimbare din partea ruşilor a modului lor de gândire şi a comportamentului lor în lume', a mai spus şeful diplomaţiei americane.

'Schimbarea de comportament' trebuie să se manifeste în primul rând 'în ce priveşte Ucraina şi în tot ce au făcut ei pentru a influenţa alegerile aici, în Statele Unite, şi peste tot în lume', a adăugat Pompeo. 'Aceste comportamente nu pot fi cele ale unei naţiuni care se vrea membră a comunităţii internaţionale', a subliniat secretarul de stat.

În opinia sa, Rusia poate reveni 'pe drumul cel bun', al 'statului de drept şi al libertăţii'.

'Dacă vor face aceasta, sunt încrezător în ce priveşte posibilitatea de a vedea cele două naţiuni ale noastre crescând una lângă cealaltă', a adăugat Pompeo.

Dacă cu Rusia nu vede un antagonism iremediabil, Pompeo a plasat în schimb China printre principalele 'ameninţări ' actuale, făcând referire la 'modelul economic etatist, atitudinea belicoasă faţă de vecini şi statul totalitar din interiorul frontierelor'.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel