Pompeo apără ”operațiunea Soleimani” a SUA și acuză ”propagandă de prim rang”

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Un Bradley american împreună cu trupe ale US Army în Siria
Foto: Un Bradley american împreună cu trupe ale US Army în Siria

Secretarul de stat Mike Pompeo a apărat acțiunea SUA prin care a fost ucis generalul iranian Qassan Soleimani.

Pompeo a acuzat Iranul în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc azi că Teheranul subminează procesul de pace din Afganistan și încarcă suveranitatea statelor din regiune.

Oficialul american a mai precizat că generalul iranian Qassan Soleimani rerprezenta o amenintare iminentă la adresa securității Statelor Unite ale Americii. Pompeo a subliniat ca operațiunea în care a fost neutralizat Soleimani a fost apropată de președintele Donald Trump după ce serviciile americane i-au oferit numeroase dovezi în ceea ce privește implicarea lui Soleimani în coordonarea de acțiuni teroriste împotriva obiectivelor americane.

Totodată, Pompeo a mai afirmat că Soleimani plănuia coordonarea și altor lovituri pe care milițiile teroriste anti-americane urmau să le săvârșească.

În ceea ce privește faptul că Soleimani se afla într-o misiune diplomatică la Bagdad, Pompeo a insistat că nu poate fi vorba despre așa ceva ci despre acțiuni teroriste iar această teză este ”propagandă de prim rang”. Oficialul american a răspuns astfel acuzelor ministrului de Externe iranian Mohammad Javad Zarif care a precizat că Soleimani se afla într-o ”misiune diplomatică de pace” în Irak.

Pompeo a amintit de faptul că Soleimani a fost creierul atacului asupra ambasadei Statelor Unite din Bagdad.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel