Pompeo apără ”operațiunea Soleimani” a SUA și acuză ”propagandă de prim rang”

Darius Muresan / 07 ian 2020 / 18:34
Foto: Un Bradley american împreună cu trupe ale US Army în Siria
Foto: Un Bradley american împreună cu trupe ale US Army în Siria

Secretarul de stat Mike Pompeo a apărat acțiunea SUA prin care a fost ucis generalul iranian Qassan Soleimani.

Pompeo a acuzat Iranul în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc azi că Teheranul subminează procesul de pace din Afganistan și încarcă suveranitatea statelor din regiune.

Oficialul american a mai precizat că generalul iranian Qassan Soleimani rerprezenta o amenintare iminentă la adresa securității Statelor Unite ale Americii. Pompeo a subliniat ca operațiunea în care a fost neutralizat Soleimani a fost apropată de președintele Donald Trump după ce serviciile americane i-au oferit numeroase dovezi în ceea ce privește implicarea lui Soleimani în coordonarea de acțiuni teroriste împotriva obiectivelor americane.

Totodată, Pompeo a mai afirmat că Soleimani plănuia coordonarea și altor lovituri pe care milițiile teroriste anti-americane urmau să le săvârșească.

În ceea ce privește faptul că Soleimani se afla într-o misiune diplomatică la Bagdad, Pompeo a insistat că nu poate fi vorba despre așa ceva ci despre acțiuni teroriste iar această teză este ”propagandă de prim rang”. Oficialul american a răspuns astfel acuzelor ministrului de Externe iranian Mohammad Javad Zarif care a precizat că Soleimani se afla într-o ”misiune diplomatică de pace” în Irak.

Pompeo a amintit de faptul că Soleimani a fost creierul atacului asupra ambasadei Statelor Unite din Bagdad.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy