Pompeo: 'Anexarea Cisiordaniei e o decizie a Israelului'. SUA reafirmă angajamentul pentru planul lui Trump

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a reafirmat miercuri, cu ocazia unei vizite în Israel, prima în străinătate începând din martie, angajamentul Washingtonului faţă de planul de pace pentru Orientul Mijlociu al preşedintelui american Donald Trump, relatează Agerpres care citează DPA.

Înaintea vizitei, Pompeo a subliniat că planurile de anexare de către Israel a Cisiordaniei ocupate constituie, 'în cele din urmă, o decizie israeliană', un comentariu care a provocat furia conducerii palestiniene.

'Angajamentul Statelor Unite faţă de Israel nu a fost niciodată mai puternic', a scris Pompeo pe Twitter în urma întrevederilor cu primul ministru Benjamin Netanyahu şi cu viitorul vicepremier Benny Gantz. Noul guvern israelian va fi învestit joi, în urma acordului ce prevede o rotaţie între Netanyahu şi Gantz în postul de prim-ministru.

Discuţiile de miercuri s-au axat pe 'căile de întărire a coordonării americano-israeliene în lupta împotriva COVID-19 şi pe eforturile noastre continue de a contracara activitatea periculoasă a Iranului în regiune şi în lume', a adăugat Pompeo.

După întrevederi, secretarul de stat a declarat, într-o conferinţă de presă, că se află în Israel pentru a discuta despre 'viziunea de pace' a preşedintelui Trump.

 

Israelul spune că agresiunile Iranului continuă chiar și în pandemie



Referitor la planul publicat în ianuarie de administraţia Trump, Pompeo a afirmat că 'mai rămân lucruri de pus la punct şi trebuie să facem progrese în această privinţă'.

La rândul său, Netanyahu i-a mulţumit lui Pompeo pentru această vizită, în plină pandemie, un gest pe care l-a numit 'o dovadă a tăriei alianţei noastre'.

Premierul israelian a abordat şi tensiunile din regiune, acuzând Iranul că îşi continuă agresiunea în pofida pandemiei.

Pe de altă parte, Pompeo a lăudat rolul pe care tehnologia şi expertiza medicală israeliene le-ar putea juca în lupta împotriva noului coronavirus. Israelul este 'un partener grozav', care 'a împărtăşit informaţii', 'spre deosebire de alte ţări care încearcă să acopere şi să ascundă', a spus secretarul de stat, într-o referire voalată la China.

Potrivit televiziunii israeliene, Pompeo urma să încerce să determine Israelul să-şi reducă masiv relaţiile economice cu China.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel