Polonia răspunde Rusiei și îi amintește că URSS a invadat-o în 1939. Conflict diplomatic între Varșovia și Moscova

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Preşedintele polonez Andrzej Duda
Preşedintele polonez Andrzej Duda

Polonia a refuzat să îl invite pe Vladimir Putin la comemorarea a 80 de ani de la începutul celui de-al Doilea Război Mondial, fapt ce a stârnit nemulțumirea Rusiei.

Şeful cancelariei prezidenţiale poloneze, Krzysztof Szczerski, a comentat reacţia Moscovei la decizia Varşoviei de a nu-l invita pe preşedintele Vladimir Putin la comemorarea a 80 de ani de la începutul celui de-al Doilea Război Mondial, calificând drept problematică "trimiterea la logica istorică", aşa cum sugerează partea rusă, "mai ales în contextul lunii septembrie 1939, când URSS a început să invadeze Polonia", informemază Radio Chișinău.

Rusia a acuzat polonia că decizia Varșoviei „ignoră logica istoriei” iar șeful cancelariei președintelui polonez a reacționat:"Considerăm drept problematică trimiterea la logica istorică de către MAE al Rusiei, în special în contextul lui septembrie 1939".

Înaintea invadării Poloniei de Germania nazistă la 1 septembrie 1939, Moscova şi Berlin se înţeleseseră asupra împărţirii Europei de Est conform unei clauze secrete a Pactului germano-sovietic semnat în 1939.

Aliată cu Hitler, URSS a atacat Polonia pe 17 septembrie 1939, ocupând o parte a teritoriului polonez. Ulterior, la 22 iunie 1941, Germania a lansat Operațiunea Barbarossa prin care a invadat URSS-ul.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel