Polonia, probleme cu MiG-29. Aeronavele F-16 au preluat misiune de poliție aeriană

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Ministerul Apărării Naționale din Polonia a decis să trimită patru aeronave F-16C în cadrul misiunii NATO privind poliția aeriană baltică.

Misiunea va avea loc în ianuarie 2019, informează janes.com. Cele patru aeronave F-16 le vor înlocui pe ce patru MiG-29, aeronavele care erau inițial planificate să participe la misiune, dar care vor rămâne la sol.

În luna mai, Forțele Aeriene Poloneze au decis să trimită patru aeronave MiG-29 și personal din cea de-a 23-a bază aeriană tactică din Minsk Mazowiecki pentru a participa la poliția spațiului aerian al Estoniei, Letoniei și Lituaniei.

Misiunea este programată să înceapă în ianuarie 2019 și să se încheie în aprilie 2019.

Decizia de a înlocui MiG-29 cu F-16 a fost luată după ce Polonia a hotărât ca toate cele 31 de aeronave militare operaționale poloneze MiG-29 și 18 bombardiere Su-22 să rămână la sol începând cu 6 iulie 2018.

Atunci, un MiG-29A s-a prăbușit în timpul unui zbor de antrenament de noapte. Din păcate, pilotul nu a supraviețuit.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel