Polonia plănuiește să antreneze două batalioane ale Forțelor Armate ucrainene în fiecare lună

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Soldați polonezi participând la exerciții de antrenament în Centrul Național de Pregătire Getica din Craiova, România - Fotografie Ministerul Apărării din România
Soldați polonezi participând la exerciții de antrenament în Centrul Național de Pregătire Getica din Craiova, România - Fotografie Ministerul Apărării din România

Antrenamentul va fi adaptat nevoilor reale ale armatei ucrainene.

Polonia intenționează să efectueze lunar pregătirea militară a două batalioane ale Forțelor Armate ale Ucrainei .

Wojciech Skurkiewicz, ministrul adjunct al apărării naționale al Poloniei, a spus acest lucru în timpul unei reuniuni a Comisiei Naționale de Apărare a legislativului polonez, scrie Ukrinform.

Potrivit acestuia, această pregătire va fi adaptată la nevoile reale ale armatei ucrainene.

Skurkevych a subliniat că misiunea unităților de instruire ale Forțelor Armate nu trebuie să se limiteze la instruire, ci ar trebui să ofere părții ucrainene un pachet cuprinzător pentru pregătirea trupelor ucrainene pentru operațiuni de luptă. Ar trebui să includă și transferul gratuit al echipamentului pe care are loc antrenamentul.

El a menționat că pregătirea unităților ucrainene are loc în cadrul misiunii UE, în care Polonia a acționat ca unul dintre principalii organizatori și a adus cea mai mare contribuție, în special prin gestionarea misiunii la nivel operațional. Astfel, sediul misiunii a fost creat pe baza cartierului general al diviziei a 11-a blindate Lubuska din vestul țării.

Skurkevych a mai raportat că Polonia a efectuat deja 30 de livrări de ajutor militar către Ucraina - arme, muniție și muniție. În plus, prin hub-ul creat în zona de sud-est a țării, „aproximativ 50 de țări din întreaga lume trimit ajutoare militare Ucrainei – în fiecare zi în mod permanent”.

„Suntem hotărâți să sprijinim Ucraina în respingerea agresiunii ruse. Ucraina trebuie să câștige acest război, altfel consecințele atingerii obiectivelor Rusiei prin agresiune vor avea un efect distructiv asupra întregului sistem internațional de securitate”, a rezumat oficialul guvernului polonez.

 

Franța va trimite 150 de instructori militari în Polonia pentru a pregăti armata ucraineană

 

Franța va trimite 150 de militari în Polonia pentru a instrui armata ucraineană ca parte a misiunii de asistență militară a UE în Ucraina (EUMAM Ucraina).

„Ca parte a misiunii de asistență militară a UE în Ucraina (EUMAM Ucraina), Franța va trimite 150 de soldați în Polonia. Sub comanda comandamentului operațional al misiunii EUMAM - Combined Arms Training Command (CAT-C), situat în Polonia, vor antrena armata ucraineană”, a scris pe Twitter Lukasz Jasina, purtătorul de cuvânt al Ministerului polonez al Afacerilor Externe.

Uniunea Europeană va pregăti, în total, 30.000 de militari ai Forțelor Armate ale Ucrainei prin programul EUMAM-UA.                     

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel