Varșovia nu se dezminte: Senatul polonez a catalogat conducerea de la Kremlin ca ”regim terorist”

Legislativul polonez condamnă acțiunile teroriste ale conducerii de la Kremlin.

Senatul Poloniei a votat în unanimitate în favoarea unei rezoluții de recunoaștere a conducerii Rusiei ca regim terorist. Acest lucru este raportat de PAP .

În rezoluția adoptată de Senat se precizează că „forțele armate ale Rusiei au început un război brutal cu Ucraina”, al cărui scop este „să șteargă țara suverană de pe harta lumii și să distrugă națiunea ucraineană”.

Senatul a declarat că Ucraina este astăzi principalul apărător al democrației și libertății.

"Ocupanții ruși terorizează populația orașelor ucrainene, bombardează obiective civile - grădinițe, școli, teatre, zone rezidențiale. Criminalii în uniformă militară torturează și ucid prizonieri de război și civili pe teritoriile pe care le ocupă. Ei răpesc copii ucraineni, în speranța de a crește noi copii de la ei ieniceri, deportează ucraineni în regiuni îndepărtate ale Rusiei”, se arată în textul rezoluției.

Senatul Republicii Polone condamnă încă o dată cu fermitate agresiunea Rusiei și „face un apel tuturor țărilor care susțin pacea, democrația și drepturile omului să recunoască guvernul Federației Ruse ca un regim terorist”.

Parlamentarii își exprimă recunoștința față de toți cei implicați în documentarea și investigarea crimelor de război comise împotriva poporului ucrainean și solicită sprijin suplimentar pentru eforturile Curții Penale Internaționale în această direcție.

Pe 13 octombrie, APCE a adoptat o rezoluție prin care recunoaște regimul rus drept terorist.

De asemenea, pe 18 octombrie, Parlamentul Estoniei a adoptat o declarație de condamnare a tentativei de anexare ilegală a teritoriilor Ucrainei și a recunoscut regimul rus drept terorist .

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel