Polonia: NATO trebuie să mențină ușile deschise pentru Ucraina, Georgia și Republica Moldova

Tudor Curtifan / 02 Martie 2019 / 19:22

Președintele Poloniei spune că NATO trebuie să menţină uşile deschise pentru aderarea Ucrainei, Georgiei și Republicii Moldova.

Andrzej Duda a făcut această declarație într-o conferință de presă comună cu omologii săi din Slovacia și România, Andrej Kiska şi Klaus Iohannis, după Summitul Formatului Bucureşti 9 (B9), desfăşurat în orașul slovac Košice.

„Am discutat despre acest lucru, în contextul Macedoniei de Nord, precum și în contextul Georgiei, Moldovei și Ucrainei, deoarece cred că NATO ar trebui să aibă uşile deschise pentru aceste țări, pentru a încuraja acțiunile comune de implementare a reformelor. Aceasta trebuie să fie politica noastră, pentru a asigura o securitate cât mai extinsă", a afirmat Duda potrivit deschide.md care citează Ukrinform.

Formatul București - B9 (Polonia, România, Lituania, Letonia, Estonia, Ungaria, Slovacia, Cehia, Slovacia), care a fost lansat în 2015, la inițiativa României și a Poloniei, este o platformă pentru aprofundarea dialogului și a consultării între statele aliate participante.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy