Polonia lucrează la o nouă Strategie Naţională de Securitate

S.I. Catalin / 03 oct 2019 / 15:58

Primul ministru polonezMateusz Morawiecki, a semnat o ordonanță privind numirea unei echipe interministeriale care va fi responsabilă de elaborarea proiectului Strategiei Naţionalele de Securitate a Polonia. În funcție de conținutul său, proiectul de strategie este de așteptat să ajungă la Cabinetul de miniștri (guvernu) până la sfârșitul anului 2019, potrivit Defence 24.

Ordonanța lui Morawiecki cu privire la componenţa echipei interministeriale pentru dezvoltarea Strategiei Națională de Securitate a Poloniei a fost publicată în Monitorul Oficial. Echipa va pregăti un program de lucru, apoi va elebora un proiect de Strategie Națională de Securitate pe care îl va transmite guvernului până la 31 decembrie 2019.

Președintele echipei va fi numit de ministrul apărării naționale, acesta va fi unul dintre șefii adjuncți ai ministerului (secretar sau subsecretar de stat). De asemenea, vor fi doi vicepreședinți în echipă - vor fi miniștri adjuncți din Ministerul Afacerilor Interne (Ministerul de Interne și Administrație) și Ministerul Afacerilor Externe (Ministerul Afacerilor Externe), în calitate de secretari sau subsecretari de stat.

Președintele echipei va invita, de asemenea, reprezentanții președintelui Polonei să își îndeplinească sarcinile. De asemenea, va putea invita, din proprie inițiativă sau la cererea membrilor echipei, reprezentanți din alte instituții, cercuri științifice și de experți.

Ca parte a echipei, președintele va putea crea grupuri de lucru, formate din membrii săi, persoane invitate sau persoane desemnate să lucreze în aceste grupuri, la cererea membrilor echipei. 

Proiectul de strategie urmează să fie prezentat de către președintele echipei care lucrează la realizarea acestui document strategic, Primului Ministru, până la 31 decembrie 2019. Cu toate acestea, în termen de 30 de zile de la aprobarea Strategiei de către președintele Poloniei, Guvernul va primi un raport final cu privire la implementarea sarcinilor echipei. 

În prezent, Strategia Națională de Securitate a Poloniei a fost aprobată la 5 noiembrie 2014 de către președintele Bronisław Komorowski. Această strategie a înlocuit documentul din 2007. 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy