Polonia lansează o televiziune în Lituania, pentru a lupta împotriva propagandei ruse

S.I. Catalin / 25 Martie 2019 / 22:28

Postul public de televiziune din Polonia (TVP) a anunţat că înfiinţează un post TV în Lituania - TVP Wilno (staţia Vilnius), al cărui public țintă va fi minoritatea națională poloneză din această ţară baltică.

 
 

Potrivit agenţiei de ştiri PAP, una dintre sarcinile noii televiziuni, care va fi finanţată din bugetul Ministerului Afacerilor Externe al Poloniei, este lupta împotriva propagandei rusești în Lituania, transmite Rador, care citează Ukrinform.

Decizia de înfiinţare a TVP Wilno a fost semnată de președintele televiziunii publice poloneze, Jacek Kurski, și de ministrul adjunct de externe al Poloniei, Szymon Szynkowski vel Sęk.

,,Astăzi, facem un nou pas, care sperăm că, în primă etapă, va fi implementat în luna mai, când va începe transmisia TVP Wilno. Implementarea completă este programată pentru toamnă", a precizat Kurski.

La rândul său, viceministrul de externe al Poloniei a subliniat că înfiinţarea acestui canal de televiziune este un pas foarte necesar în contextul "expunerilor rusești a evenimentelor în Lituania".

Potrivit lui Szymon Szynkowski vel Sęk, noul post de televiziune va permite echilibrarea informațiilor care se adresează polonezilor din Lituania.

Michał Dworczyk, şeful cancelariei premierului Poloniei, de asemenea, consideră că, în țările baltice, în special în Lituania, se observă o "extindere în masă a culturii ruse".

,,Cred că acest proiect, implementat de TVP, cu sprijinul Ministerului polonez de Externe, va constitui un element foarte important al contrabalansării în ceea ce priveşte mass-media ruse. Va fi un canal de televiziune care va oferi informații obiective și îi va sprijini pe conaționalii noștri polonezi", a declarat Michał Dworczyk.

Sondajele de opinie din ultimii ani arată că majoritatea polonezilor din Lituania preferă canalele de televiziune rusești, în detrimentul celor poloneze. În plus, în rândul polonezilor din Lituania există un număr semnificativ de persoane cu opinii pro-ruse., notează agenția Ukrinform.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy