Polonia își modernizează fregatele din clasa Miecznik cu sistemul de apărare antiaeriană Sea Ceptor

Nicolae Iordan |
Data actualizării: | Data publicării:
Sistemul Sea Ceptor / captură video
Sistemul Sea Ceptor / captură video

MBDA a primit un contract în Polonia pentru echiparea a trei fregate noi din clasa Miecznik (British Type 31) aparținând Forțelor Navale poloneze cu sistemul de apărare aeriană navală Sea Ceptor.

Sea Ceptor este un sistem de apărare antiaeriană navală de ultimă generație care protejează navele navale și unitățile asociate acestora de amenințările aeriene și de suprafață moderne, cum ar fi rachetele supersonice antinavă și navele fără pilot.

Contractul se bazează pe o serie de acorduri strategice între MBDA și Polonia referitoare la familia de rachete de apărare aeriană CAMM. Pentru a echipa Miecznik-urile, Polonia va beneficia de interoperabilitatea CAMM-urilor, concepute special pentru domeniile terestre și navale, folosind stocuri deja achiziționate.

CAMM-urile vor fi instalate efectiv la bordul sistemelor de lansare verticală Mk41 – cu o soluție cu patru celule – permițând o capacitate mare de îmbarcare, crescând astfel capacitatea de supraviețuire a platformei.

MBDA colaborează cu PGZ (Polska Grupa Zbrojeniowa) pentru a crea o capabilitate de rachetă suverană în Polonia prin programul NAREW, susținut de cunoștințe fără precedent și transfer de tehnologie de către MBDA.

Utilizarea familiei CAMM pentru programele PILICA+, NAREW și MIECZNIK va oferi Poloniei o eficiență semnificativă, sprijinind în același timp industria poloneză și crescând numărul locurilor de muncă cu înaltă calificare.

Contractul pentru fregatele Miecznik demonstrează în continuare relația strategică dintre MBDA și PGZ – ​​care include, de asemenea, colaborarea privind viitoarea rachetă CAMM cu rază medie de acțiune – și puterea cooperării în domeniul apărării dintre Regatul Unit și Polonia.

Mai multe forțe armate din întreaga lume, precum cele din Polonia, Regatul Unit, Italia, Canada, Brazilia și, mai recent, Suedia, au ales să se bazeze pe familia CAMM, pentru apărarea antiaeriană navală și terestră de ultimă generație.

PGZ este un holding înființat de guvernul de la Varșovia pentru a uni companiile de stat poloneze din industria de apărare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel